Sulten daglig leder skal ta markedet i Ålesund med storm

29. april 2022 av Krogsveen
Han er ny daglig leder hos Krogsveen i Ålesund og etter iherdig innsats kan gjengen hans nå kalle seg markedsleder i området.
Mandag 21. mars overtok Preben Willmann roret som daglig leder hos Krogsveen i Ålesund. Det gjorde han etter nærmest å ha blitt headhuntet fra Aktiv, der Preben hadde jobbet i tre år.
- Krogsveen er en trygg og god merkevare her i byen. I tillegg kjente jeg flere av de ansatte fra før, forteller Willmann.
I dag leder han to kontorer med totalt ti ansatte. Kontorene er plassert i Ålesund sentrum og ved Norges største kjøpesenter, Moa.
Kontoret har nå tatt over som markedsleder i Ålesund med 16 prosent. Notar har hatt denne posisjonen i en årrekke, men gjengen i Ålesund har et stort konkurranseinstinkt og med iherdig jobbing klarte de målet sitt i første halvdel av 2022.

Omløpshastighet på boliger

Ålesund har, som de fleste byer i Norge, et variert marked med omsetninger av alle typer boliger.
- Omløpshastigheten er variabel fra område til område, men er nå på 48 dager i 2022. Salg av boliger er veldig områdebestemt. Noen steder går det raskt - andre steder mindre raskt. Det vi merker er imidlertid at det blir solgt flere leiligheter sentralt i byen. Det er et marked som har tatt seg opp, og i tillegg er det flere mindre områder der det er veldig stor etterspørsel, sier Willmann.

Inflasjon og stigende renter

Hva så med fremtiden? Ålesund ble hardt rammet av oljekrisen i 2013, men har hatt et solid oppsving under pandemien.
Krig i Ukraina og stadig truende nyheter om inflasjon og varsler om stigende renter, virker ikke å sette en altfor stor demper på boligmarkedet.
- Jeg er egentlig litt overrasket. Det er veldig stor etterspørsel etter boliger, men ditto mangel på boliger. Jeg tror dette vil utlikne seg gjennom året, men er ikke sikker på om vi kan forvente den samme utviklingen som vi har hatt de to siste årene. Jeg tror på en jevn økning i tiden som kommer - så vil den etter hvert stabilisere seg, sier Willmann.
Det norske hyttemarkedet nærmest eksploderte da pandemien rammet Norge. Omsetningen av hytter har vært stor – også i Ålesund og omegn.
- Vi selger hytter fra Bjorli i øst, til sjøhytter i vest, men det er fjellhytter vi selger mest av. De mest populære områdene er Bjorli og Strandafjellet. Bjorli er cirka to timers kjøring fra Ålesund, og et populært, snøsikkert område med alpinanlegg, forteller Preben Willmann.

- Spennende distrikt

Administrerende direktør i Krogsveen, Stian Kløfta, følger nøye med på utviklingen i alle områdene som Krogsveen opererer i. Han mener Sunnmøre er et spennende distrikt med stort potensial.
Administrerende direktør i Krogsveen, Stian Kløfta
- Et spennende område med et variert boligmarked, sier Kløfta til Magasinet Krogsveen.
Han har gode forventninger til boligmarkedet i 2022 – derav også Ålesund.
- Ålesund fikk en knekk i forbindelse med oljekrisen i 2013. Men sunnmøringer vet å reise seg etter motgang. De kan lage gull av gråstein, og med så god sysselsetting som vi har i dag, er jeg egentlig ikke så bekymret. Arbeidsledigheten er under to prosent, og det var den også før pandemien. Det er historisk sterkt, og betyr at vi har bærekraften til å ha et fungerende boligmarked. Dersom folk har jobb og fast inntekt, så vil boligmarkedet fungere, sier Kløfta.
Han understreker at det som kan føre til uro i markedet, er økte priser. Løsningene er imidlertid ikke altfor kompliserte.
- Vi har hatt det veldig bra i Norge i mange år, for tross alt har det vært nokså billig å leve her. Stikkordet er prioriteringer. Med de rette prioriteringene tror jeg de aller fleste vil klare å leve godt med de prisøkningene vi kan forvente den nærmeste tiden. Og nokså unikt, sett i verdenssammenheng, vil de fleste nordmenn eie en bolig. Der er vi vel på verdenstoppen, sier Kløfta.

Nøktern optimist

God sysselsetting og en solid økonomisk politikk gjør Krogsveens administrerende direktør til nøktern optimist, også med tanke på boligmarkedet i Ålesund.
- Jeg pleier å si at vi sitter på en grønn gren fra en stamme som har vokst seg så tykk at vi sitter trygt så lenge politikerne våre styrer økonomien på en god måte. Norge har et fond som ingen andre nasjoner har, og som kan avlaste oss med økonomiske tiltak hvis det ekstreme skulle oppstå. Det gjør at vi har et velfungerende samfunn. Eksempler på dette er strømstøtten og støtteordninger som de vi så under pandemien, sier Stian Kløfta.

Gullkortet som bare Krogsveen har

Etter ansettelsen i Krogsveen har 34-åringen fått et godt innblikk i hva slags redskapskasse Krogsveen er i besittelse av. Gullkortet er Boligsøkerregisteret - Willmann er begeistret.
- Det er et suverent verktøy. I dag er etterspørselen etter bolig langt større enn tilbudet, og med Boligsøkerregisteret vi har veldig mange potensielle kjøpere i boligkjøperdatabasen vår. Det er en fordel for alle parter. Både for selgere, så vel som kjøpere og meglere, sier Willmann.
Han mener Krogsveens Boligsøkerregister er det beste han har vært borti. Willmann har erfaring fra både DNB Eiendom, Eiendomsmegler 1 og Aktiv.
- Uten tvil det beste Boligsøkerregisteret som finnes i Norge. Det er stor forskjell på det vi har i Krogsveen, og de jeg har vært borti tidligere, og er noe vi aktivt bruker ved enhver bolig som legges ut i markedet. Gjennom Boligsøkerregisteret finner vi de rette boligene og kjøperne til kundene våre, sier han.
I tillegg til Boligsøkerregisteret har meglerne i Krogsveen også med seg kvalitetssikrede tilbud på vask, visningsvask, flyttehjelp, mellomlagring og håndverkstjenester i verktøykassen. Kostnadene trekkes ifra sluttsummen på boligsalget, slik at kunden slipper å betale en egen faktura. Tjenestene er kvalitetssikret gjennom grundig sjekk av samarbeidspartnere og signerte avtaler utført av Krogsveen sentralt.
- Tilleggstjenestene er et godt redskap for oss, og til stor hjelp for veldig mange. Nå er jeg selv tidlig i prosessen, men jeg har inntrykk av at dette brukes bare mer og mer. Utvask ved flytting er en stor jobb som mange kvier seg for å gjennomføre selv, avslutter Willmann.
Vurderer du å flytte? Vi hjelper deg gjennom hele prosessen! Hva med en uforpliktende rådgivningstime?
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0