Lyst på meglerjobb? Velkommen til Krogsveen-familien i Bergen

14. desember 2020 av Krogsveen
Har du stå-på-vilje, pågangsmot, godt humør og er i tillegg en god lagspiller? Da kan du sikre deg én av to ledige meglerstillinger hos Krogsveen i Bergen. - Bli med på dette flotte laget av dyktige meglere, sier Mats-Eirik Misje, daglig leder i Åsane.
Krogsveen har seks kontorer i Bergen-området. I tillegg til Bergen Sentrum, finner du Krogsveen i Bergen Vest, Askøy, Fana, Fyllingsdalen og Åsane. Det er de to sistnevnte som nå skal rekruttere én ny eiendomsmegler hver.
 
Noen kilometer nord for Bergen sentrum, nærmere bestemt på Åsane senter, finner vi Krogsveens lokalkontor i Åsane. Mats-Eirik Misje er daglig leder for et kontor med tre ansatte.

- Herlig arbeidsmiljø

Misje har 13 års ansiennitet i Krogsveen. Han startet på kontoret Krogsveen Bergen Sentrum for 13 år siden. To år senere startet han på avdelingen i Åsane, og tok etter kort tid over som daglig leder. Nå ønsker han en forsterkning av laget.
Vi ønsker velkommen til et team med høyt arbeidstempo. Erfaren eller ung spiller ingen rolle. Vi kan garantere et herlig arbeidsmiljø med flotte folk. Her deler vi det aller meste med hverandre.
Mats-Eirik Misje, Krogsveen Åsane

God verktøykasse

Han kan love de aller beste arbeidssystemene i markedet, god lokalkunnskap og stort engasjement.

- Krogsveen har de beste systemene. Våre datasystemer er veldig gode, vi har et boligsøkerregister som er uvurderlig, vi kan tilby Krogsveen Pluss-tjenester og har i tillegg en svært sterk organisasjon med korte kommunikasjonslinjer, sier Misje.
Mats-Eirik Misje, Krogsveen Åsane

Interne ressurser

Han presiserer at kontoret også har interne ressurser som tilrettelegger og ordner mye av papirarbeidet for meglerne, slik at meglerne kan jobbe med det som er deres hovedoppgave; skaffe oppdrag og selge boliger.

- Alt dette gjør at vi har svært gode forutsetninger for å lykkes i markedet, for meglerne i Åsane har både lokal forankring og enorme nettverk, sier Misje.

Boligsøkerregister og Pluss-tjenester

Han understreker at Krogsveens anerkjente boligsøkerregister brukes flittig. Digital sporing av potensielle budgivere/kjøpere, gjør at meglerne får varslet potensielle interessenter og budgivere tidlig i prosessen – før boligen legges ut for salg. I tillegg selges mer og mer av tilleggstjenestene Krogsveen Pluss.

- Visningsvask er brukt av veldig mange. Vi samarbeider med et meget solid firma på dette området. I tillegg er det flere og flere som bruker gartnertjenester for å pynte opp i hagen før salg, og vi ser også at flere og flere kjøper håndverkstjenester gjennom Krogsveen Pluss, forteller Misje.

- Vi er patrioter!

Bergenserne er viden kjent for å være patrioter. Det gjelder også eiendomsmeglerne til Krogsveen i Bergen.
 
- Vi er lokale, og vi er patrioter. Kundene i Bergen stiller høye krav til oss, men vi strekker oss langt for å innfri både krav og forventninger til oss. Tilbakemeldingene er veldig gode, forsikrer Misje.

Nå er han klar til å rekruttere en ny megler. Misje lover den aller beste opplæringen.

- Vi har interne opplæringssystemer, der nye meglere får jobbe med erfarne, lokalkjente meglere, både på visninger og i kundemøter. Krogsveen i Åsane er et godt sted å være for å bli en god megler, og det er dessuten korte linjer til de andre Krogsveen-kontorene her i bergensområdet. Krogsveen i Bergen er én stor gjeng med dyktige meglere, fastslår Mats-Eirik Misje.

Som en stor familie

Jan-Erik Larsen er daglig leder ved Krogsveen Sentrum, Han nikker anerkjennende til Misjes utsagn.


Han leder det største kontoret i Bergen, men har mye samarbeid med de andre Krogsveen-kontorene. Kommunikasjonslinjene er korte, og verktøykassen er stor og god.

- Tidligere hadde vi regionleder som rapporterte til Krogsveen sentralt. Det har vi ikke lenger. Nå er det en flat struktur, der alle kontorene rapporterer inn. Men linjene mellom alle seks kontorene her i Bergen er korte – som den er til toppen av Krogsveen-organisasjonen, forteller Larsen.
Vi brenner for nærmiljøet, byen og firmaet vårt. Vi er som en stor familie på tvers av kontorgrensene
Jan Erik Larsen, Krogsveen Bergen Sentrum

Den ideelle arbeidsplass

Selv har Larsen 25 års erfaring fra megleryrket. I september tok han over som daglig leder hos Krogsveen Bergen Sentrum. Her forklarer han hvorfor han mener Krogsveen i Bergen er den ideelle arbeidsplassen for meglere.

- Fordi Krogsveen har de beste folkene og de beste verktøyene. Jeg snakker om Boligsøkerregisteret, tilleggstjenestene Krogsveen Pluss, de aller best utviklede systemene for bransjen, og en organisasjon med korte kommunikasjonslinjer.
Jan Erik Larsen, Krogsveen Bergen sentrum

Kvalitetssikrede tjenester

Larsen snakker varmt om tilleggstjenestene til Krogsveen Pluss. Han mener tilleggstjenestene Krogsveen tilbyr er helt geniale, og opplyser at det i hovedsak er visningsvask, utvask, flytting, mellomlagring, gartnertjenester, styling og håndverkstjenester, Krogsveen-meglerne tilbyr kundene.

- Prisene er konkurransedyktige, og regningen tar du med sluttoppgjøret for salget av boligen. Du kan nok sikkert lete deg frem til billigere tjenester andre steder, men saken er den at Krogsveens tilleggstjenester er kvalitetssikret i alle ledd, og har meget god kvalitet. Det hjelper lite å velge en billig utvask dersom kjøper ikke er fornøyd, og du må vaske på nytt, sier Jan-Erik Larsen.

Trygg arbeidsplass

Etter ansettelsen i september, føler Larsen han nær sagt har kommet hjem.

- Jeg kjenner trygghet. Jeg har vært i denne bransjen i 19 år nå, og ingen andre foretak jeg kjenner til, har så god organisasjon og har så gode systemer som Krogsveen. Det betyr at vi kan legge til rette for den aller beste boligreisen for kundene våre - både selgere og kjøpere. Vi ønsker at alle våre kunder skal føle seg godt ivaretatt.

Felles samlinger

Krogsveen legger også stor vekt på å skape gode relasjoner mellom meglerne, på tvers av kontorgrensene.

- Bergen-kontorene har samlinger for første- og andreårsfullmektiger, vi har felles julebord og sommerfester. Ja, vi er mye sammen. Dette er viktige faktorer som skaper relasjoner og gjør at vi vokser. Vi skal vokse og utvikle oss, men vi skal vokse sammen, fastslår Jan-Erik Larsen.

Speilbilde i mindre format

Han karakteriserer boligmarkedet i Bergen som et speilbilde av Oslo-markedet, men i mindre format.

- Spesielt kjøp av sekundærbolig blir det mer og mer av. Nordmenn oppfatter det som mer lønnsomt å kjøpe sekundærbolig enn å ha sparepenger på konto, der det er svært liten gevinst å hente.

Bergen er studentby, og har også et levende og aktivt arbeidsmarked - et svært spennende marked, mener Larsen.

- Mange kjøper sekundærbolig til egne barn, eller for utleie. Arbeidsmarkedet er stort, tilflytting og fraflytting skjer hele tiden. I tillegg er det slik at mange skal selge egen bolig og etablere seg på nytt. «Turnoveren» er stor her i Bergen, og saker som dette skaper liv i boligmarkedet, presiserer Jan-Erik Larsen.

Fyllingsdalen på topp

Et svært aktivt boligmarked fører til at også Krogsveen i Fyllingsdalen nå skal forsterke laget med én megler. Hårfine marginer i et marked med stor konkurranse er årsaken til at Fyllingsdalen den ene dagen kan være markedsledende, for neste dag å være en god nummer to.

- Vi er med helt i toppen, med en markedsandel på cirka 12 prosent. I går var vi på topp. I dag nummer to. I morgen kan vi være på topp igjen. Men slik er det her, og derfor ønsker vi nå å styrke laget vårt, rett og slett for å styrke vår ledende markedsposisjon ytterligere, sier Siren Helene Rundhovde.
Siren Helene Rundhovde, Krogsveen Fyllingsdalen

Lokalkunnskap

Hun er daglig leder ved kontoret i Fyllingsdalen. En stilling hun har hatt siden 2014, etter fem år som megler hos Krogsveen Sentrum. Kontoret i Fyllingsdalen har tre ansatte eiendomsmeglere med solid lokalkunnskap.

- Vi har også to trainee-studenter som begge blir eiendomsmeglerfullmektig hos oss til sommeren. I tillegg skal vi nå ansette en megler til, sier Siren.

Hun er selv født og oppvokst i Fyllingsdalen. Samtlige meglere er lokale, og kjenner området som sin egen bukselomme.

- Lokalkunnskap er viktig, sier Siren, som selv er ansvarlig for opplæringsprogrammet.

Ser etter sult og engasjement

- En ny megler får den beste opplæringen. Vi har et ungt miljø, bestående av ivrige meglere, der jeg er eldst på laget. Det er hyggelig her, vi unner hverandre suksess, og det er stor takhøyde. Vi bruker ukemøtene våre til å hjelpe hverandre, dele suksesshistorier, og dele erfaringer. Den som får jobb hos Krogsveen er heldig, sier 36-åringen.

Hva med rekrutteringen? Ønsker hun en ung eller erfaren megler? Siren smiler.

- Spiller ingen rolle. Jeg ser etter en person som er sulten og engasjert, og som har lyst til å lære for å bli virkelig god. Og vi ønsker han eller hun inn så raskt som mulig. I så fall kommer vedkommende inn på et kontor som har økt omsetningen med 51 prosent siden 2019. Det er vi særdeles fornøyd med, sier Siren Helene Rundhovde.

Lyst på meglerjobb i Krogsveen? Se mer her.
Ta kontakt med Krogsveen Bergen.


Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0