Vet du hva boligen din er verdt akkurat nå?

18. januar 2023 av Krogsveen
Boligmarkedet er i stadig endring. Ved å følge med på prisutviklingen vet du til enhver tid hva du kan forvente å få for boligen din.
Vi så det gjennom hele 2022, store svingninger i boligprisene. Først med historiens sterkeste oppgang i første kvartal, deretter et kraftig fall fra og med september. Den nye avhendingsloven og renteøkning var blant utløsende faktorer som påvirket prisutviklingen på boligmarkedet i hele landet.
Nå melder Eiendom Norge om en oppsving i boligmarkedet for januar. Lettelser i utlånsforskriften fra nyttår har gitt en positiv effekt. Salgsvolumet hittil i år er på nivå med tiden før pandemien.
Mange lurer nå på hvordan boligmarkedet vil utvikle seg fremover.

Vanskelig å spå boligmarkedet fremover

Krogsveens administrerende direktør, Stian Kløfta, mener det er vanskeligere å spå boligmarkedet for 2023 enn det har vært på lenge. Mange faktorer spiller inn, deriblant usikkerheten knyttet til krigen i Ukraina, og verdensøkonomien generelt.

Men en ting er han sikker på; det vil bli solgt mange boliger også i år. Til alle som er usikre på om eller når de bør selge, vil han rådgi dem til å starte salgsforberedelsene tidlig. -Du vet aldri når drømmeboligen dukker opp. Derfor kan det være smart å ha boligen sin salgsklar i god tid, slik at du kan kjøpe og selge i samme marked. 

Derfor bør du følge med på boligprisutviklingen

I tider med svingninger er det ekstra smart å ta pulsen på markedet og se hvordan det påvirker din boligverdi. Enten du planlegger å selge, eller bare ønsker innsikt, kan du velge å følge boligverdien din. Da vil du få oppdateringer når boligverdien din endrer seg, og kunne følge med på hvor mange kjøpere som er interessert i nettopp din bolig.
Jo større innsikt du har om boligmarkedet, jo lettere er det å forberede et salg.
For å følge boligverdien din så foretar du et autoestimat på siden Sjekk din boligverdi. Da vil du få et estimat på hva du kan forvente å få dersom du skulle solgt boligen på nåværende tidspunkt. Du vil også kunne se prisutviklingen for boligen de siste årene, og samtykke til å motta oppdateringer om boligverdien din. Herfra kan du velge å følge boligverdien din og få oppdateringer når den endrer seg.
Foto: istock
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0