Komplett salgsoppgave

Jotunveien 3D

11 500 000 kr
150 m²
3 soverom
Velkommen til Jotunveien 3D - En solrik og innholdsrik enebolig med bl.a. garasje og mulighet for hybel
Velkommen til Jotunveien 3D - En solrik og innholdsrik enebolig med bl.a. garasje og mulighet for hybel
Kart
Del
Bekkelagshøgda
Solrik enebolig på 2 plan | Hybelmulighet | Hage | Garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  11 500 000 kr
 • Omkostninger
  288 670 kr
 • Totalpris
  11 788 670 kr
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  150 m²
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Jotunveien 3D, en frittliggende enebolig med en solrik og tilbaketrukket beliggenhet. Boligen ligger i andre husrekke fra vei, i et barnevennlig villaområde uten særlig gjennomfartstrafikk. Kort vei til bl.a. fritidstilbud, Bekkelaget skole, kollektivtransport og servicetilbud. En lys og innholdsrik bolig med en romslig og god planløsning fordelt på 2 plan, der alle primærbehov er dekket i begge etasjer. Boligens planløsning åpner for flere bruksmuligheter, med bl.a. mulighet for hybel i underetasjen. Boligens standard er av varierende alder. Egen ny garasje med plass til 2 biler etter hverandre.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Jotunveien 3D, 1185 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 160, bruksnummer 569, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 154 kvm
Totalt primærrom: 150 kvm
Primærrom:
1. etasje 80 kvm:
Trappegang, gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue/spisestue med utgang til balkong.
Underetasje 70 kvm:
Entré, gang, trappegang, vaskerom, bad, soverom, kjøkken og stue/spisestue med utgang til terrasse.
Sekundærrom:
Underetasje 4 kvm:
Bod.
Det er adkomst til lagringsloft med adkomst via nedfellbar stige.
Boligen disponerer i tillegg egen ny garasje (med plass til 2 biler etter hverandre) i det nye nabobygget.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.04.2023, utført av Taksator AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Enebolig oppført i 1958. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med yttervegger over grunnmur i bindingsverk som er kledd med stående kledning. Yttervegger er gitt TG2 i rapporten. Ytterveggen mot mot øst, (mot tomannsboligen), ble over grunnmur foret ut og tilleggsisolert, samt at det montert ny vindsperreduk + montert ny utvendig kledning på denne veggen i 2022. Grunnmuren på østveggen ble også redrenert i 2022.
I rapporten er det kommentert at drenering av eldre dato (foruten østveggen som ble drenert i 2022) og med fundamentering på fjell, som kan gi muligheter for kapillært sug. Grunnmuren har observerbare sprekker i badet og boden i underetasjen samt horisontalt riss i vaskerommet, som trolig kom etter sprenging til ny tomannsbolig. I rapporten er det kommentert at det på inspiserte steder ikke er påvist svekkelser eller skader og at dette tyder på at byggegrunnen er stabil. Det presiseres at det ikke er foretatt noen som helst geotekniske undersøkelser og derved er det svært begrensede muligheter for nøyaktig kunnskap om byggegrunn og stabilitet som kan gjøres.
Taket et et saltak i trekonstruksjoner som er tekket med betongstein. Taktekkingen ble lagt ny i regi av tidligere eier, men det er uvisst når dette ble gjort. Takrenner, nedløp og beslag i plastbelagt stål, ble trolig skiftet i forbindelse med takomleggingen. Takkonstruksjonen under taktekingen er gitt TG2 som følge av alder, tynnere dampsperre, mindre isolasjon i himling og manglende ventiler i gavlveggene. Se utfyllende tekst i rapporten. Takvann er ikke ledet bort fra grunnmuren.
Vinduer og skyvedør til balkong er med isolerglass fra 80- og 90-tallet, og er gitt TG 2 på grunn av alder og isoleringsevne. 2- fløyet terrassedør fra 2011 og noen vinduer i stue og 1 soverom i 1. etasje er av nyere dato. Gamle loftsvinduer med enkle glass med varevinduer, er skadet og bør skiftes.
Det er vannrør i plast som er lagt rør-i-rør til badet og kjøkkenet i 1. etasje, samt at det er avløpsrør i plast fra badet i 1. etasje. Øvrige vann- og avløpsrør i kobber og støpejern er gitt TG2 pga. alder.
Garasjen er ny (integrert i nyoppført bygg) og er oppført med støpt gulv, samt malte vegger og himlinger. Leddport med elektriske portåpner med fjernkontroll. Det er montert avtrekksvifte i garasjen. Det er ført frem trekkerør for eventuell montering av ladepunkt for elbil.
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Jotunveien 3D har en solrik og tilbaketrukket beliggenhet fra vei, i et attraktivt og barnevennlig villaområde uten særlig gjennomgangstrafikk.
Boligen er oppført i 1958, og fremstår som lys med standard av varierende alder. Av påkostninger utført av nåværende eier de siste månedene kan nevnes ny 1-stavs på alle 3 soverom og i gang/trappegang i 1. etasje samt i trappegangen i underetasjen, montert ny innvendig trapp mellom etasjene, drenert grunnmuren på østveggen og lagt ny utvendig panel på østveggen med b.la. etterisolering og ny vindsperreduk.
Tidligere eier har oppgradert boligen med bl.a. modernisering av badet i 1. etasje og begge kjøkkeninnredningene, byttet innmat i begge sikringsskapene og skiftet taktekkingen på yttertaket. Det er uvisst når disse oppgraderingene ble utført.
En innholdsrik bolig med en romslig og god planløsning fordelt på 2 plan, der alle primærbehov er dekket på begge planene. Boligens planløsning åpner for flere bruksmuligheter, bl.a. med mulighet for å etablere hybel i underetasjen med forholdsvis enkle grep (konferer evt. megler).
1. etasje:
Toppetasjen inneholder trappegang, gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue/spisestue.
Trappegang og gang med ny 1-stavs parkett.
2 gode soverom, begge med ny 1-stavs parkett og plass til garderobeskap.
Flislagt bad med gulvvarme og downlights i himling. Badet har blitt modernisert av tidligere eier, men det er uvisst når dette ble gjort. Arbeidet omfattet iflg. takstmann skifte av sluk, samt at det ble lagt nye vannrør rør-i-rør. Badet er innredet med vegghengt servant med ett-greps armatur og speil på vegg over servant. Badekar med dusjarmatur og dusjvegg. Vegghengt toalett. I tilstandsrapporten er det gitt TG2 for vinduets plassering nær våtsone (badekaret), samt for badet som helhet da over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til stuen/spisestuen. 1-stavs parkett på gulvet.
Kjøkkeninnredning med finerte trefronter og med hvit benkeplate i laminat. Underlimt kjøkkenbeslag med ett-greps armatur. Integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin, samt nisje for kjøleskap. Hvitevarene følger boligen. Avtrekksvifte (avtrekk er ført ut) i stålhette. Vannrør er lagt rør-i-rør.
Lys stue og spisestue med utgang til sydvestvendt og overbygget balkong på ca. 3 kvm. Nytt rekkverk på balkongen i 2023. 1-stavs parkett på gulvet. Peisovn i stuen/spisestuen for ekstra varme og hygge.
Underetasje:
Underetasjen inneholder entré, trappegang, gang, bod, vaskerom, bad, soverom kjøkken og stue/spisestue.
Trappegang med ny 1-stavs parkett.
Eldre vaskerom med flislagt gulv. Vaskerommet er innredet med benk og skyllekum. Det er to varmtvannsberedere plassert i vaskerommet, en på 200 liter fra 2009 og en på 300 liter fra 2015. Opplegg for vaskemaskin. I tilstandsrapporten er badet gitt TG2 pga. alder, konstruksjon/oppbygging og standard.
Eldre flislagt bad med gulvvarme. Badet er innredet med vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil og skap på vegg over servant. Dusjkabinett og gulvstående toalett. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Det bør påregnes oppussing av badet, da badet er gitt TG3 i tilstandsrapporten pga. konstruksjon/oppbygging, alder og synlige skader.
Soverom med ny 1-stavs parkett og plass til garderobeskap.
Eget kjøkken med plass til spisebord. Kjøkkeninnredning med hvite høyglansfolierte fronter og grå benkeplate i laminat. Nedfelt kjøkkenbeslag med ett-greps armatur. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Avtrekksvifte (avtrekk er ført ut) i stålhette over induksjonstoppen. Hvitevarene følger boligen.
Kombinert stue og spisestue med utgang til terrasse på ca. 6 kvm. med smijernsrekkverk. Det er adkomst fra terrassen til hagen. Det er peisovn også i denne stuen.
I det nyoppførte nabobygget har boligen eksklusiv bruksrett til egen garasje med plass til 2 biler etter hverandre. Det er ny elektrisk garasjeport, samt at det er lagt trekkerør fra huset til garasjen for evt. installering av el. bil lader.
Se tilstandsrapporten datert 11.04.2023 for nærmere informasjon om eiendommens standard.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet med varmekabler på begge badene.
Peisovn i stue/spisestue i begge etasjer.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen (opprinnelig oppført form tomannsbolig) datert 01.07.1966.
Det foreligger ferdigattest for sammenføyning av bruksenheter (fra tomannsbolig til enebolig) datert 22.12.2016.
Det foreligger rammetillatelse (datert 14.10.2021) og igangsettingstillatelse (datert 24.11.2021) for bl.a. rinving av tilbygg på boligen, samt bruksendring og innvendige endringer. Det er senere gitt midlertidig brukstilltatelse på tiltaket datert 27.03.2023. Selger er ansvarlig for at det blir gitt ferdigattest på tiltaket så snart dette lar seg gjøre.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 6364, tinglyst 01.06.1957.
Bestemmelse om veg. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Jotunveien er regulert bredere. Dersom kommunen krever det skal sameiet være med på å bekoste opparbeidelse av veien til regulert bredde for egen regning og vederlagsfritt avstå fra deler av egen grunn.
Dagboknr 9079, tinglyst 09.08.1957.
Best. om vann/kloakkledn. Eiendommen skal være tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eier har det fulle og hele ansvaret for private stikkledninger. Nærliggende eiendommer gis rett til å føre vann- og kloakkledninger over eiendommen.
Dagboknr 9357, tinglyst 17.08.1957.
Erklæring/avtale. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Dagboknr 1325107, tinglyst 22.10.2021.
Servitutten har det samme innholdet som servitutt tinglyst 01.06.1957.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Jotunveien 3D har en tilbaketrukket og solrik beliggenhet i andre huserekke fra vei, i et populært villaområde uten særlig gjennomfartstrafikk. Barnevennlig område med gangavstand til bl.a. Bekkelaget skole, fritidstilbud, kollektivtransport og servicetilbud.
Nærhet til matbutikker, apotek, Sats m.m. på Karlsrud, samt at det er kort vei til ytterligere servicetilbud på Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Kort vei også til Holtet med den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza og helsesenter/treningssenter (Best Helse).
Ønsker man et bredere tilbud av f.eks. caféer og spisesteder er Sæter heller ikke langt unna.
Kort vei til både buss og T-bane gjør reiseveien til sentrum rask og enkel.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med få minutters gange til Karlsrud T-banestasjon og bussholdeplass i Raschs vei. Gangavstand også til trikkeholdeplass på Holtet
(Se ruter.no for mer informasjon).
Fra eiendommen er det kun en kort spasertur til de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Det er også 18-hulls frisbeegolfbane her. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m.
Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget Sportsklub (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Både Nordstrand og Bækkelaget Tennisklubb.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress.
Områdets lokale alpinbakke – Sloreåsen.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, Best Helse på Holtet og Evo på både Ryen og Sæter.

Adkomst

Jotunveien er en lite trafikkert villavei som strekker seg fra Granstuveien og på høydedraget bort til Frodes vei. Adkomst til Jotunveien fra Raschs vei eller Steingrimsvei, via Granstuveien eller Frodes vei.

Barnehager, skoler og fritid

Flere barnehager i nærområdet.
Eiendommen sogner til Bekkelaget barneskole og Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 043 kvm som tilhører sameiet. Boligen har vedtektsfestet bruksrett til et eget hageareal i naturlig tilknytning til huset. Solrik tomt som er opparbeidet med plenareal. Fellesarealer er pent opparbeidet med belegningsstein, kantstein, støpte trapper, asfalt og beplantning.

Parkering

Boligen har eksklusiv bruksrett til egen ny garasje i det nyoppførte nabobygget. I garasjen er det plass til 2 biler etter hverandre. Elektrisk garasjeport, samt at det er lagt trekkerør fra huset til garasjen for evt. installering av el. bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger fra offentlig ledning til forgreningspunktet, deretter er hver seksjon selv ansvarlig for egne rør.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser S-4220 datert 15.03.2006.
I forbindelse med revisjon av denne planen er det innført midlertidig forbud mot tiltak innenfor planens områder, men noen unntak fra forbudet. Det foreligger forslag til revidert plan innenfor planens områder. Konferer gjerne med megler.
Det pågår oppføring av 1 tomannsbolig og garasje over 2 etasjer i Granstuveien 14 B-C.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Seksjonen inngår i et nyetablert sameie, hvor det er opp til sameiet å vedta om man skal betale fellesutgifter, eller om seksjonene selv betaler sine egne kostnader tilknyttet seksjonen (bl.a. kommunale avgifter). Størrelsen på eventuelle felleskostnader vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Seksjonens andel av kommunale avgifter er kr 10 683,- for inneværende år. Eiendomsskatten for 2023 er kr 1 464,-. for 2023 Megler har ikke fått ytterligere opplysninger om kostnader knyttet til eiendommen. Seksjonene sørger selv for bygningsforsikring og installasjon av tv/bredbånd. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter etter sameiebrøk eller evt. vedtekter.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 3 805 298,- når eier er fast bosatt på eiendommen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 11 980 066,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Kalkulatoren er benyttet ettersom eiendommen nylig er seksjonert. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 11 788 670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jotunveien 3 AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og seksjonen er tilknyttet et sameie, med sameiebrøk 184/490.
Sameiet består av 3 boligseksjoner.
Ved evt. avvik mellom de fysiske grensene i sameiet og tomtegrensene i utomhusplanen tuk vedtektene, er det de stedlige forholdene (f.eks. gjerder, hekker, murer o.l.) som gjelder.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostnader bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I henhold til vedtektene har seksjon 3 forkjøpsrett på seksjon 2, etter nærmere bestemmelser. Eier av seksjon 3 har valgt å ikke benytte seg av forkjøpsretten ved dette salget. Konferer gjerne med megler.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Tilstandsrapporten følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,13% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0082/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2182

Dato

Sist oppdatert: 30. mai 2023 kl. 13:40

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.