Komplett salgsoppgave

Holmenveien 12

6 600 000 kr
183 m²
4 soverom
Velkommen til Holmenveien 12!
Velkommen til Holmenveien 12!
Kart
Del
Linnesvollen
Romslig bolig med en landlig, tilbaketrukket og usjenert beliggenhet. 261 kvm BRA. Vannbåren varme. Stor tomt.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  6 600 000 kr
 • Omkostninger
  166 170 kr
 • Totalpris
  6 766 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1900
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  183 m²
 • Bruksareal
  261 m²
 • Tomteareal
  2 860 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Romslig bolig med 2 etasjer og kjeller på totalt 261 kvm BRA.
 • Klassisk kjøkken med delvis integrerte hvitevarer
 • Separat wc-rom og praktisk vaskerom i 1. etg
 • Bad fra ca. 2019 med dusjnisje og gulvvarme i 1. etg
 • Bad fra ca. 2012 med dusj, badekar og gulvvarme i 2. etg
 • Vannbåren gulvvarme i flere oppholdsrom
 • Delvis overbygget syd- og vestvendt terrasse på ca. 33 kvm
 • Terrassen er lun og skjermet med utsikt mot landbruksarealer
 • Godt med biloppstillingsplasser på egen gruset gårdsplass
 • Stor tomt på over 2,8 mål (avsatt til LNF - Landbruks-, natur- og friluftsformål)
 • Tilbaketrukket beliggenhet i landlige og usjenerte omgivelser
 • Beliggende i enden av en privat blindgate
 • Kort vei til Lierbyen sentrum og ca. 10-15 min kjøring til Drammen/Asker
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Holmenveien 12, 3402 LIER
  Kommunenummer 3312, gårdsnummer 104, bruksnummer 3, ideell andel 1/1

  Innhold

  Totalt bruksareal (BRA): 261 kvm
  Totalt primærrom (P-rom): 183 kvm
  Totalt sekundærrom (S-rom): 78 kvm
  Primærrom
  1. etasje:
  112 kvm: Stue, kjøkken, wc-rom, vaskerom, bad, soverom, gang og entré.
  2. etasje:
  71 kvm: 2 ganger, bad, kontor/soverom og 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller/underetasje (uinnredet grovkjeller):
  71 kvm: Boder og uinnredede kjellerrom.
  1. etasje:
  2 kvm: Garderobe.
  2. etasje:
  5 kvm: Bod.
  Deler av kjeller/underetasje og 2. etasje er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde/ikke tilfredsstillende gulv.
  I tillegg har eiendommen et frittstående uthus over to plan på tilsammen ca. 60 kvm (uthuset er ikke byggemeldt).
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 05.09.2023 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

  Byggemåte

  Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på søylefundamenter og grunnmurer i naturstein samt mur/betong. Etasjeskiller i mur/betong og trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning. Tak med saltaksform tekket med takpapp og takplater. Vinduer i 1 og 2-lags glass fra 1981, 1999 og ukjent årstall. Balkong/terrassedører med 2-lags glass fra 1973 og 1979. Profilert entredør fra ukjent årstall. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Standard

  Utvendig trappeadkomst til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Adkomstvei til frittstående uthus over to plan.
  1. etasje
  Stue: Romslig stue med god plass til flere soner. Rommet er gjennomgående og har store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Downlights i tak og gulvvarme. Heltregulv, malt brystningspanel samt tapet på vegger og malt himling. Utgang til delvis overbygget syd- og vestvendt terrasse på ca. 33 kvm med levegger, utvendig belysning og strømuttak. Terrassen har skiferbelagt dekke og terrassebord. Sol fra ca. kl. 11.00 til 18.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
  Kjøkken: Klassisk kjøkkeninnredning med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt høyskap i hvit profilert utførelse. Flislagte felt over benkeplate. Flislagt benkeplate tilhørende stekeområde, forøvrig laminerte benkeplater. Videre er kjøkkenet utstyrt med oppvaskkum, integrert kjøleskap, ventilator, integrert platetopp og integrert stekeovn. Opplegg for oppvaskmaskin. Innmurt peisinnsats i hjørne (fornyet innvendig pipeløp i 2020). Mulighet for spiseplass. Gulvvarme. Heltregulv, malt panel på vegger og malt panel samt synlige takbjelker i himling.
  Wc-rom: Vegghengt servant og vegghengt toalett. Fliser på gulv, tapet samt fliser på vegger og malt panel i himling.
  Vaskerom: Skapinnredning med underskap i hvit og glatt utførelse. Nedfelt utslagsvask i laminert benkeplate. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Fliser på gulv, tapet på vegger og malt panel i himling.
  Bad: Badet er fra ca. 2019. Heldekkende servant over servantskap i profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på vegghengt skap. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjnisje med regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 1: Vegg-til-vegg teppe på gulv, tapet på vegger og plater i himling. Tilgang til bad og garderobe.
  Gang: Innebygde garderobeskap i profilert utførelse. Trappegang til 2. etasje og kjeller/underetasje (uinnredet grovkjeller). Gulvvarme. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
  Entré: Gulvvarme. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling.
  2. etasje
  Gang: Garderobeskap. Trappegang til 1. etasje. Downlights i tak. Tilgang til bod og tilgang til uinnredet kaldtloft via luke (loftet er delvis gulvet).
  Bad: Badet er fra ca. 2012. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med urinal, vegghengt toalett, frittstående boblebadekar med hånddusj og dusjkabinett med regnfallsdusj. Downlights i tak og gulvvarme. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
  Kontor/soverom 2: Romslig kontor/soverom med god plass. Downlights i tak og gulvvarme (gulvvarme i kontordel). Heltregulv, malt panel på vegger og malt panel i himling. Utgang til nord- og østvendt balkong på ca. 6 kvm.
  Soverom 3: Downlights i tak. Heltregulv, malt panel på vegger og malt panel i himling.
  Soverom 4: Gulvvarme. Heltregulv, malt panel samt tapet på vegger og malt himling.
  Generelt om boligen: Oso 480 liters varmtvannsbereder, plassert i kjeller. Høiax 120 liters varmtvannsbereder fra 2006, plassert i kjeller. Diplomat varmepumpe tilknyttet vannbåren varme, plassert i kjeller. Sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang (2. etasje).
  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
  - Vaskerom, yttertak og frittstående byggverk (uthus): Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering pga. alder/slitasje, se rapport for nærmere detaljer.
  - Bad (2. etg): Manglende drenering fra sisterne, kan ikke verifisere selgers opplysninger om tettesjikt/slukmansjett er klemt med klemring i sluk, ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk, for lite nivåforskjell på gulv og ingen dokumentasjon på rommet.
  - Bad (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, støy fra avtrekksvifte, manglende drenering fra sisterne, stedvis manglende vedheft på elastiske flisfuger (gulv), misfarging/svertesopp på flisfuger (gulv), eldre sluk med membran/tettesjikt av eldre dato, ikke utført hulltaking, sluk er ikke skiftet ved oppgradering av rommet og ingen dokumentasjon på rommet.
  - Wc-rom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, redusert luftutskiftning og manglende drenering fra sisterne.
  - Øvrige rom (1. etg): Bomlyd i enkelte gulvfliser og stedvis manglende flisfuger.
  - Rom under terreng (kjeller/u. etg): Vanninnsig, salt/kalkutslag samt andre tegn til forhøyet fuktighet og stedvis sprekker i gulv.
  - Loft (innredet/2. etg): Diverse hakk/merker i gulv, glipper mellom gulvbord, stedvis knirk i gulv, lukket konstruksjon (ukjent konstruksjonsoppbygging), dørblad til innerdører ved bod samt soverom har kontakt med terskel/karm og bod (tidligere bad) fremstår som uferdig.
  - Loft (uinnredet/kaldtloft): Fuktskjolder/merker i tak/undertak (område rundt pipe og ved rørgjennomføringer - kan ha sin årsak i taklekkasje, ingen forhøyede fuktverdier), manglende dampsperre, luftespalter mellom taksperrer er i hovedsak tettet med isolasjon (redusert ventilering) og spor etter gnagere.
  - Innvendige trapper (hovedtrapp): Kun rekkverk/håndløper på en side, for store åpninger i rekkverk og stedvis for lite fri ganghøyde i trapp.
  - Innvendige trapper (kjellertrapp): Manglende rekkverk/håndløper og stedvis for lite fri ganghøyde i trapp.
  - Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 23 mm på kontor (2. etasje).
  - Tekniske anlegg, VVS anlegg: Fordelerskap for rør-i-rør system mangler avrenning til sluk, kondensering på vannrør (kjeller) og åpent avløpsrør i kjeller (selger opplyser om at avløpsrør er tettet etter takstmannens befaring).
  - Radon: Ikke foretatt radonmåling i boligen.
  - Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (etter år 1999) - selger anfører at det foreligger risikovurdering for el-arbeider fra 26.08.2011.
  - Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis råteskader.
  - Vinduer: Innsettingsdetaljer på kjellervindu har uheldige løsninger.
  - Balkong: For lav rekkverkshøyde og takrenne på balkong mangler nedløp.
  - Terrasse: Støpt dekke har stedvis sprekker og stedvis skjevheter i konstruksjonen.
  - Grunnmur: Stedvis sprekker.
  - Drenering: Manglende drenering/fuktsikring rundt huset.
  - Stikkledninger og tanker: Eldre septiktank uten dokumentasjon og ingen dokumentasjon på at oljetanken er fylt med vann.
  - Geologiske forhold: Selger opplyser om at det har forekommet vann i kjeller ved flom.
  Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
  Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
  - Dører: Råteskader på balkongdør og øvrige dører pga. alder.
  Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

  Løsøre og tilbehør

  Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder kjøleskap, platetopp og stekeovn.
  Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

  Oppvarming

  Innmurt peisinnsats på kjøkken. Varmekabler i gulv på begge bad. Vannbåren gulvvarme i stue, kjøkken, gang (1. etasje), entré (1. etasje), kontor/soverom 2 (gulvvarme i kontordel) og soverom 4. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
  Eiendommen har en oljetank, denne er tømt og fylt med vann iflg. selger. Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.
  Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Lier kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til grunnboksutskriften ble eiendommen opprettet i år 1906 og i henhold til matrikkelen er bygningen registrert som våningshus.
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.01.1959, som omfatter ombygging av våningshus. I tillegg er det ferdigattest for tilbygg datert 15.08.1959 og midlertidig brukstillatelse for tilbygg datert 23.05.1977.
  Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger på opprinnelig bygning i kommunens arkiv. Forøvrig er det utstedt godkjente byggetegninger for tilbygg (tilbygg av kjeller samt 2 rom i 1 1/2 etasje og delvis ominnredning av 2 etasje) fra 1955 og for tilbygg av bolig datert 08.07.1975.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  Det har blitt etablert en innvendig trappegang mellom kjelleretasjen og 1. etasje. Boligen har blitt påbygget, herunder etablering av karnapp i stue. Tiltakene er utført etter utstedelse av godkjente byggetegninger. Megler anfører at det ikke foreligger dokumentasjon på søknad til kommunen vedrørende de utførte tiltakene. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Megler anfører at det ikke foreligger godkjente byggetegninger, midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på uthuset i kommunens arkiv, av den grunn finnes det ikke dokumentasjon over bygningens lovlighet. Det er da usikkerhet om bygningen er godkjent av kommunen. Kjøper overtar risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen samt kostnader forbundet med dette.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
  Dagboknummer: 900049
  Tinglysningsdato: 03.05.1906
  Servitutten omhandler: Eiendommen har fiskerett i Sandagerelven og veirett over Reistadholmen.
  Dagboknummer: 900088
  Tinglysningsdato: 02.11.1915
  Servitutten omhandler: Bestemmelse om avståelse av rettigheter til Sandagerelven.
  Dagboknummer: 401877
  Tinglysningsdato: 01.07.1950
  Servitutten omhandler: Forpliktelse overfor det offentlige i anledning av statstilskott til vanningsanlegg.
  Dagboknummer: 405348
  Tinglysningsdato: 18.09.1974
  Servitutten omhandler: Ekspropriasjonsskjønn - Glitrevann.
  Dagboknummer: 18311
  Tinglysningsdato: 09.11.1999
  Servitutten omhandler: Jordskifte - Grensegangssak.
  Dagboknummer: 532676
  Tinglysningsdato: 02.11.2006
  Servitutten omhandler: Jordskifte.
  Dagboknummer: 571961
  Tinglysningsdato: 21.11.2006
  Servitutten omhandler: Jordskiftesak.
  Dagboknummer: 1049829
  Tinglysningsdato: 19.12.2007
  Servitutten omhandler: Jordskifte.
  Dagboknummer: 990025
  Tinglysningsdato: 03.05.1916
  Servitutten omhandler: Eiendommen har fiskerett i Sandagerelven og veirett over Reistadholmen. Rettigheten hefter i gnr. 27/bnr. 1.
  Dagboknummer: 189716
  Tinglysningsdato: 06.12.2005
  Servitutten omhandler: Rett til å benytte og vedlikeholde eksisterende vei fra Ringeriksveien til eiendommen. Rett til å benytte tilstrekkelig areal til anleggelse av kolektorledning til varmepumpe i driftsbygning og infiltrasjonsanlegg for bolig i driftsbygning. Rett til å drifte, vedlikeholde eller skifte ut alle kolektor og vannledninger fra kommunal ledning, som har tilknytning og til formål å forsyne eiendommen med vann. Rettigheten hefter i gnr. 27/bnr. 1.
  Det foreligger en skriftlig erklæring datert 28.08.2006 vedrørende rettigheter og forpliktelser mellom eiendommen gnr. 104/bnr. 3 og gnr. 104/bnr. 33 etter fradeling, erklæringen er ikke tinglyst per dags dato men medfølger eiendommen. Erklæringen omhandler kostnader, vedlikehold m.m. av fellesarealer (vei), bestemmelser om garasjedel i driftsbygning (personlig rettighet for Øivind Saasen, som ikke følger salget av Holmenveien 12) og forbud mot gjerde/fysisk hinder i eiendomsgrensene. Se vedlagt erklæring i salgsoppgave.
  Det gjøres oppmerksom på at nåværende eier vil få tinglyst en personlig rettighet på eiendommen. Rettigheten vil omhandle rett til adkomst over denne eiendommen til garasjedel i driftsbygning på naboeiendommen gnr. 104/bnr. 33 (Holmenveien 14).
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

  Eventuell adgang til utleie

  Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

  Energimerking

  Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Eiendommen har en tilbaketrukket beliggenhet i landlige og usjenerte omgivelser. Boligen ligger åpent og fritt mot landbruksarealer. Beliggende i enden av en privat blindgate, som medfører ingen gjennomgangstrafikk. Kort vei til Lierbyen sentrum som dekker de fleste dagligdagse servicebehov med dagligvarebutikker, apotek, tannlege, frisører, cafeer m.m. Ca. 10-15 minutters kjøring til Drammen sentrum og Asker sentrum med et bredt utvalg av servicetilbud samt sentrumsfasiliteter. Enkel og kort vei til påkjøring E-18 ved Kjellstad retning Oslo/Kristiansand.
  Lier har en rekke fritids- og sportstilbud med flere idrettshaller og sportsklubber. Lekeplasser og fotballbaner i tilknytning til Lierbyen barneskole. Lier stadion med fotballbaner, sandvolleyballbaner og tennisbaner. Stoppen sportsklubb som er en breddeklubb innenfor fotball, de har sin hjemmebane på Lier stadion. Reistad Arena/St. Hallvardshallen som var ny i 2013, brukes som gymsal for skolene og trening samt kamper for Reistad IL. Idrettshallen har håndballbaner, skytebane, klatrevegg m.m.. Reistad IL er en veldrevet klubb med egen idrettshall, sunn økonomi og et sportslig og sosialt godt tilbud til lag i alle aldre og av begge kjønn. Lierhallen er en kommunal svømme- og idrettshall som i tillegg har et trimrom. Lier IL er et fleridrettslag som er aktive innen allidrett, e-sport, crossminton, fotball, håndball og ski (langrenn og skiskyting). Ridesenter på Linnesvollen.
  Gilhusodden naturreservat og Engersand friluftsområde er i nærområdet med bl.a. sandvolleyballbane og fine bademuligheter om sommeren. Lier har gode tur- og rekreasjonsmuligheter på bl.a. Kraftkollen, Kjekstadmarka og Vestmarkas høyeste punkt, med endeløse turmuligheter i skog og mark hele året rundt. Drammen har også flotte turområder i Bragernesåsen, Drammensmarka og Elveparken.
  Bussholdeplass langs Ringeriksveien med avganger mot Lierbyen og Drammen, se www.braker.no for rutetider. Fra Lierbyen og Lierskogen er det bussforbindelse mot Asker og Oslo via Sandvika, Lysaker og Skøyen. Brakerøya togstasjon og Lier stasjon med avganger mot Oslo. Drammen togstasjon (Strømsø) med regelmessige avganger retning Kongsberg, Oslo og Sandefjord, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

  Barnehager, skoler og fritid

  Barnehager: Veslefrikk Fus barnehage, Bakkeli barnehage, Espira Eikenga barnehage.
  Skoler: Hegg barneskole og Lierbyen ungdomsskole.
  Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
  Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiertomt på 2 860 kvm. Tomten er opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Gruset adkomstveier. Gruset innkjørsel og gårdsplass.

  Parkering

  Godt med biloppstillingsplasser på egen gruset gårdsplass.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
  Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet. Kontakt megler for ytterligere informasjon. 
  Selger opplyser om at boligen er tilknyttet kommunalt vannledningsnett via privat stikkledning (tilkoblet ved tomtegrense). Eier er selv ansvarlig for privat stikkledning til boligen. Lier kommune har ikke registrert denne tilknytningen. Det må påregnes pålegg om installering av vannmåler.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen ligger i et uregulert område men er avsatt til LNF-areal ved kommuneplanen datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
  Det gjøres oppmerksom på at områder som er avsatt til LNF-formål (landbruks-, natur- og friluftsformål, kan gi begrensninger i forbindelse med videre utbygging av tomt og ved fradeling av tomteareal. Konferer med megler for mer informasjon.
  I henhold til kommuneplanen er eiendommen beliggende i et område med flomfare. Dette kan legge begrensninger for utbygging, påbygg/tilbygg og andre terrenginngrep som på et generelt grunnlag er tillatt ifølge kommuneplanen. Konferer med megler dersom dette er aktuelt. Selger anfører til megler at ved svært høy vannstand i Lierelva, så har det kommet elvevann opp gjennom sluket i kjelleren. Vannet har rent ut igjen via samme rør/sluk, så snart vannstanden i elva har sunket.

  Økonomi

  Kommunale utgifter

  Avløpsanlegg (septiktank): kr 2.416,- pr. tømming (min. hvert 2 år), tømmes av Arnkværn Miljø og Renovasjon. Siste tømt 29.06.2022, tømmefrekvens er avhengig av bruken av anlegget.
  Anleggstype: Slamavskiller, totalt 2 m3. Det må i tillegg påregnes kostnader til årlig tilsyn av tanken, dette koster kr 579,- pr. år.
  Kommunestyret har vedtatt en forskrift om utslipp av sanitært avløpsvann fra bolighus, hytter mv. Her gis det hjemmel for å kreve oppgradering av eksisterende avløpsanlegg.
  Tilsynet for små avløpsanlegg har vurdert eiendommens avløpsanlegg. Det er ikke kjent med at det er gitt noen utslippstillatelse og anlegget har mangler samt klarer ikke dagens rensekrav. Det må påregnes og forventes pålegg om å oppgradere deler av anlegget eller hele anlegget. Konferer med megler for mer informasjon.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for vann. Det er ikke installert vannmåler, kjøper må påregne å installere dette.
  Gebyr for vann er i dag skjønnsmessig (ut i fra antall personer som bor i boligen) satt til 35 m3 pr. år.
  Vann - fastledd pr. år: kr 1.894,-
  Vann - mengeavhengig gebyr (kr/m3): kr 28,20,-
  Satsene er innhentet fra kommunens hjemmeside og gjelder for kommunale vanntjenester pr. 01.01.2023 (inkl. mva), se kommunens hjemmeside for mer informasjon.
  Det må påregnes forbrukskostnader til kommunale avgifter (vann) til Lier kommune etter tilkobling. Gebyrer for vann faktureres etterskuddsvis tre ganger i året.
  Renovasjonskostnader: kr 3.178,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2023.
  Det opplyses om at Lier kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
  I tillegg påløper det kr 716,- for feiing av vanlig skorsteinsløp og kr 363,- pr. stk. for ytterligere skorsteinsløp. Det påløper kr 1.818,- for tilsyn av vanlige fyringsanlegg. Kostnadene gjelder for ett fyringsanlegg pr. boligenhet for 2023. Frekvens på feiing samt tilsyn er avhengig av behov og vurderes av feieren.
  Eiendommen har privat veiavgift, dette koster ca. kr 3.000,- pr. år (dekker årlig vedlikehold og snørydding av vei). I tillegg har eiendommens gårdsplass privat snøbrøyting, kostnader til dette er etter avtale med firma som utfører snøbrøyting av vei iflg. selger.
  Boligen har en årlig forsikringspremie via DNB på kr 7.658,- pr. år.
  Boligen er tilknyttet Allente og har parabolantenne. Kostnader pr. mnd avhengig av kanalvalg.
  Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 6.600,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
  Selger har ikke opplyst om kostnader til tv/internett eller forbruk av strøm.
  Det må påregnes kostnader til kommunale avgifter (vann), strøm inkl. nettleie, tv/internett og innboforsikring.
  Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall beboere, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2022 var kr 1 554 172,- ifølge skatteetatens boligverdikalkulator. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2022 kr 5 595 019,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
  - Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
  Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.766.170,-.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,- for eneboliger større enn 230 kvm.

  Tilbud om lånefinansiering

  Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Øivind Saasen

  Konsesjon

  Da eiendommen er over 2 mål er den i utgangspunktet underlagt konsesjonslovgivning, og kjøper må ved kontrakt undertegne egenerklæring om konsesjonsfrihet. Denne erklæringen må godkjennes fra kommunen før eiendommen kan overskjøtes til kjøper. 

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
  Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
  Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
  Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 andre ledd, dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
  Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: kr 54.000,-
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 6.000,-
  Markedsføringspakke: kr 23.900,-
  Visninger: kr 3.500,- pr. visning (gjelder fellesvisninger eller privatvisninger etter kl16/helgedag)
  Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 20-0311/23
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR20.23311

  Dato

  Sist oppdatert: 18. januar 2024 kl. 09:52

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.