Komplett salgsoppgave

Killingtjernveien 21

4 390 000 kr
103 m²
3 soverom
Eiendomsmegler Marius Stormfelt har gleden av å presentere Kilingtjernveien 21! En moderne helårshytte beliggende i hyttefelt på Vikerfjell.
Eiendomsmegler Marius Stormfelt har gleden av å presentere Kilingtjernveien 21! En moderne helårshytte beliggende i hyttefelt på Vikerfjell.
Kart
Del
Vikerfjell
VIKERFJELL - Lekker hytte fra 2019 i naturskjønne omgivelser. 13 sengeplasser. Flott turterreng! 1,5time fra Oslo.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 390 000 kr
 • Omkostninger
  111 092 kr
 • Totalpris
  4 501 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  103 m²
 • Bruksareal
  109 m²
 • Tomteareal
  2 749,4 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  4 944 kr
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Hytta er like god på sommer og vinter med massevis av muligheter. Muligheter for jakt og mange gode fiskevann.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

En moderne helårshytte beliggende på Vikerfjell. Hytta har 3 soverom og en loftstue der det kan være mulig å etablere flere sengeplasser(opptil 13 sengeplasser). Det er innlagt strøm, samt vann fra brønn via pumpesystem. Parkeringsmuligheter på tomten. Nærhet til preparerte skiløyper, turstier og flere fiske- og bademuligheter, samt jaktmuligheter. Perfekt sommer -og vinterhytte!
- Hytte fra 2019 - lite vedlikehold!
- Smarthusløsning
- Terrasse m. gode solforhold
- Opptil 13 sengeplasser
- Loftstue
- Peis
- Innvendig bod
- Utvendig bod
- Elbil-lader
- Ca. 1,5 time unna Oslo
- Flere skiløyper i nærområdet
- Stor vindusflater med flott utsyn
- Skjermede uteplasser
- Eiet tomt på ca. 2.749 kvm
- Over 10 mil med oppkjørte skiløyper rett nedenfor hytta
Kontakt megler for avtale om visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Killingtjernveien 21, 3516 HØNEFOSS
Kommunenummer 3007, gårdsnummer 293, bruksnummer 172, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 109 kvm
Totalt primærrom: 103 kvm
Bruksareal:
Fritidsbolig 109 kvm
Primærrom:
Fritidsbolig:
1. etasje 88 kvm: Entré m/garderobe, Bad, Soveromsgang, Soverom 1, Soverom 2, Soverom 3, Kjøkken m/åpen løsning, Stue m/trapp til hems
2. etasje 15 kvm: Mesanin m/trapp (åpen løsning mot stue), Loftsstue/soverom
Sekundærrom:
Fritidsbolig:
1. etasje 6 kvm: Teknisk bod/sportsbod og bod.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.09.2022 utført av Rune Kristoffersen i Norm AS. Gulvareal på hems er ca 25 kvm og 10 kvm er ikke medregnet i arealer pga skråtak.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Bygning oppført på ringmur av isolerte ringmurselementer med sementplater utvendig og støpt isolert plate (gulv) på grunn. Oppkultet byggegrunn med pukk og singel. Veggene har bindingsverkskonstruksjon med liggende dobbeltfalset kledning, kraftige hjørnekasser og grov planke med vannbrett i bunn av vegg (imitert bunnstokk). På deler av yttervegger ut mot vei er det brystning med fasadeskifer/stein, montert på utsiden av vindtett-plate. Malt vinduer og terrassedør i tre med 3-lags energispareglass. Ytterdører i hvit utførelse med preget panel utvendig og slett innvendig. Vindu på spiss med 2-lags isolerglass i hoveddør. Saltak-konstruksjon i tre med luftet sperrekonstruksjon og innvendig røstet tak for stue og hems. Mellom hems og 1. etasje er det heltre bjelkelag. Soveromsfløy og kjøkken med spisestue har takstoler med kaldtloft og horisontal himling mot 1. etasje. Bygning har tekking med torvtak bestående av undertak med papptekking og undertaksfolie for torvtak. Torvhallstokk med bærejern nederst på tak. Sorte stå takrenner med nedløp og nødvendige beslag. Takrenner er delvis tildekket med vertikaldelt bord i forkant av takrenne. Det er benyttet en spesial takrennekrok med innfesting for vertikalt bord. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende punkter har fått TG2:
- Terrasse har fått TG2 grunnet avvik på høyder på terrassegulv og rekkverk med tilsvarende retningsavvik som gulv. Les mer om dette på s. 9 i tilstandsrapporten.
- Trapp til hems har fått TG2 grunnet manglende håndløper. Les mer om dette på s. 10 i tilstandsrapporten.
- Bad har fått TG2 på overflater gulv. Les mer om dette på s. 10 i tilstandsrapporten.
- Sluk, membran og tettsjikt på bad har fått TG2 grunnet flislagte vegger er avsluttet rett på utsiden av dusjhjørne/dører. Les mer om dette på s. 10 i tilstandsrapporten.
Det følger av selgers egenerklæringsskjema:
- Terrassen og platting ved inngangsparti er bygget selv, i 2020

Standard

Eiendomsmegler Marius Stormfelt har gleden av å presentere Kilingtjernveien 21! En moderne helårshytte beliggende på Vikerfjell. Hytta har 3 soverom og en loftstue der det kan være mulig å etablere flere sengeplasser(opptil 13 sengeplasser). Det er innlagt strøm, samt vann fra brønn via pumpesystem. Parkeringsmuligheter på tomten. Nærhet til preparerte skiløyper, turstier og flere fiske- og bademuligheter, samt jaktmuligheter. Perfekt sommer -og vinterhytte!
- Hytte fra 2019 - lite vedlikehold!
- Smarthusløsning
- Terrasse m. gode solforhold
- Opptil 13 sengeplasser
- Loftstue
- Peis
- Innvendig bod
- Utvendig bod
- Elbil-lader
- Ca. 1,5 time unna Oslo
- Flere skiløyper i nærområdet
- Stor vindusflater med flott utsyn
- Skjermede uteplasser
- Eiet tomt på ca. 2.749 kvm
- Over 10 mil med oppkjørte skiløyper rett nedenfor hytta
Entré:
Entré med oppheng til ytterklær, vinterklær og sko. Godt plass til øvrig innredning, som f.eks. benk, kommode eller lignende. Flislagt gulv med varmekabler.
Kjøkken & Spisestue:
Stilig kjøkkeninnredning fra Kvik med sorte slette fronter og takhøye overskap. Laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum. Integrerte hvitevarer med induksjon platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Flere stikkontakter på vegg over benk . Det er godt med skapplass til kjøkkenutstyr, og er for øvrig innredet med vegghengte hyller og skjenk. Det er kun de integrerte hvitevarene som er listet opp som følger med.
Spisestuen har plass til et romslig spisebord. Det er åpent mot kjøkken, slik at dersom man har gjester kan samtalen gå mens matlagingen er i gang. En moderne og luftig løsning.
Markterrasse:
Fra spisestuen er det utgang til en stor sydvest-vendt markterrasse på. Terrassen er møblert sittegrupper og benk med bord. Her er det gode solforhold, og kan brukes året rundt. Det er også mulig å få på plass en bålpanne hvis det ønskes å grille. Fra terrassen har du utsyn over egen naturskjønn eiendom. Markterrassen har spaltegulv av terrassebord belagt på bjelkelag. Spilerekkverk på deler av terrassen
Stue:
Romslig stue med god takhøyde og store flotte vinduer som slipper rikelig inn med lys i rommet. Stuen er innredet med sofagruppe med puff, stuebord og TV-møblement. Rommet er et hyggelig sted å oppholde seg for kort- og brettspill for å samle gjengen. Moderne Nordpeis Bos peisovn som varmer godt på kjølige dager og vinterstid.
Fra stuen er trapp opp til hyttas loftstue/hems/messanin.
Loftstue/messanin:
Innbydende loftstue med åpen løsning mot stuen. Loftstuen er praktisk ved behov for et ekstra rom som kan innredes med sittegrupper og annen møblement. Dersom det trengs ekstra overnattingsplass for gjester, kan det fint møbleres med en seng eller sovesofa.
Bad:
Pent bad med flislagt gulv som har varmekabler. Flislagte vegger i dusj, sokkelflis og trepanel på øvrige vegger. Baderomsinnredningen består av vegghengt servantinnredning fra Kvik, speil og belysning. Knagger på veggen for oppheng av håndklær samt stikkontakt på veggen. Vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdører og nedsenket dusjgulv. Det er opplegg for vaskemaskin på baderommet.
Soverom:
Hytta har 3 soverom med nok sengeplass til familien, og eventuelle gjester. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og nattbord, samt garderobeløsning. De to andre soverommene er innredet med køyesenger med 150 cm nede og 120 cm oppe. Det er dermed plass til to voksne og to barn på hver av de to soverommene. Plass til garderobeskap, kommode eller lignende for klær.
Bod:
Hytta har en innvendig bod som gir godt med ekstra lagringsplass for diverse utstyr.
Sportsbod:
Utvendig sportsbod ved inngangsdøren med oppbevaringsplass til sportsutstyr, som langrennsski, sykler m.m.
I hytte er det rør-i-rør system fra vannfordelingsskap i bod , 200 liter v-v-bereder og Waterguard automatisk vannstopp-system på vanntilførsel i utvendig bod.
Diverse:
Øvrige rom er belagt med laminatgulv type Pergo Sensation Kystbyeik. Det er varmekabler i gulv for entré, bad, stue og kjøkken. Varmekabler styres med smarthussystem.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Det som vil står igjen er smarthusløsning, nettverks-switch, 4G-modem, fryseskap og lader til elbil.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet og en vedfyrt peis.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 09.04.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3007/293/172:
27.04.2018 - Dokumentnr: 704248 - Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening
Rettighetshaver: Killingtjern Panorama Vel
Org.nr: 816 356 482
27.04.2018 - Dokumentnr: 704248 - Forkjøpsrett på vilkår
Rettighetshaver: Killingtjern AS
Org.nr: 912 181 561
Hvis oppføring av fritidsbolig ikke er iverksatt innen ett år
27.04.2018 - Dokumentnr: 704248 - Erklæring/avtale
Rettighetshaver: Killingtjernveien M Fl Sa
Org.nr: 984 019 203
Bestemmelse om årlig veiavgift
14.09.2022 - Dokumentnr: 1022352 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS
Org.nr: 950 007 613
Elektronisk innsendt
09.10.2014 - Dokumentnr: 865703 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:3007 Gnr:293 Bnr:1
01.01.2020 - Dokumentnr: 1443386 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0605 Gnr:293 Bnr:172
27.04.2018 - Dokumentnr: 704248 - Bestemmelse om veg
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:1
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:190
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:191
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:192
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:193
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:194
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:195
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:196
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:197
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:198
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:199
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:200
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:201
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:202
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:203
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:204
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:205
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:206
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:207
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:208
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:209
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:210
Rettighet hefter i: Knr:3007 Gnr:293 Bnr:211
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Diverse

Medfølger ikke:
Alle løse møbler, bilder og dekor på vegger, TV-er og soundbar.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Killingtjernveien 21 er beliggende i et hyttefelt på Vikerfjell, i Ringerike kommune. Det tar ca. 1,5 time med bil fra Oslo, noe som gjør det lett å ta flotte helgeturer om det ikke ønskes å bli lenger. Hytta har enkel adkomst med bilvei helt frem. Eiendommen ligger ca. 530 meter over havet og har tilgang på flere vann i nærheten med flotte fiske- og bademuligheter. Her er man omringet av fantastisk natur, hvor man kan finne på forskjellige aktiviteter for store og små. Alt fra fjellturer, sykkelturer, langrennsturer, fisking, og mye mer som området kan by på.
Vikerfjell er ett av Oslos nærmeste høyfjell og er et populært friluftsområde både sommer som vinter. På vinterstid har området ca 115 km oppkjørte skiløyper i nydelig turterreng. Hytteområdet ligger like ved der skiløypenettet til Vikerfjell Skiløyper (ca. 80km) og Nes sti- og løypeforening (ca35km) knyttes sammen til et stor løypenett som prepareres med løypemaskiner. Langs løypene finner du flere setre som kan besøkes, der Skarrudsetra er en av de nærmeste. Skarrudsetra byr på matservering og avholder ofte arrangementer for besøkende som Påskeskirenn, livemusikk, rekeaften og mye mer!
Dagligvarehandelen kan gjøres på veien opp til hytta. For bredest utvalg av diversebutikker, anbefales det å handle i Hønefoss. Hønefoss har butikker som Kiwi, Meny, Rema 1000, Coop og mye mer. Ellers kan det handles på Kiwi Hallingby.
Nærmeste bussholdeplass er Torstensrud, der linje 233 går. Bussen går fra Hønefos sentrum. Torstensrud bussholdeplass ligger ca. 13 min unna med bil fra hytta.

Adkomst

Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 2 749,4 kvm. Tomt opparbeidet med grusvei frem til hytta, trær, busker og plen. Eiendommen ligger for øvrig med god avstand til nærmeste nabo(særskilt mot øst og syd, som gir en hytta en meget privat følelse. Det er masse utsyn, og lite innsyn!

Parkering

Parkeringsmuligheter på eiendommen.
Fastmontert lader for EL-bil følger med, med mindre annet er avtalt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med gnr. 294 og bnr. 1 samt privat vei med gnr. 293 bnr. 1. Hjemmelshaver har rett til å kjøre på veien fra parkeringsplassen i enden av Skarrudseterveien syd for Killingtjern og frem til eiendommen. Styret i Killingtjern Panorama Vei og Brønnelag har ansvar for brøyting, vedlikehold og utbedring av lokalveien.
Eiendommen er tilknyttet brønn som er anlagt i hyttefeltet der medlemmene av Killingtjern Panorama Vei og Brønnelag har "vannrettighet", ihht vedtektene. Killingtjern Panorama Vei og Brønnelag har ansvar for drift og vedlikehold av brønnnene. Styreleder informerer om at eiendommen har ikke ansvar for å dekke strøm til pumpehus. Brønnen er i forbindelse med salget ikke undersøkt og det er ikke tatt vannprøver. Det tas forbehold om vannkvalitet og brønnens tilstand.
På sikt må det nok ses på om det ikke bør monteres strømmålere i hvert pumpehus og se på fordelingsbrøken basert på forbruk på hver hytte, men dette må foreslås fra hytteeiere og besluttes av årsmøte.
Privat avløpsanlegg for gråvann med renseanlegg og infiltrasjon på tomt. Vannklosett på bad er type Jets-vakumtoalett system med avløp til tett tank. Tømming av tank inngår normalt i tømmesystem utført av NOVA AS
(Ringerike Septikservice), eventuelt bestilles tømming ved behov.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan nr. 295-01 "KILLINGTJERN" datert 28.08.2003 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommuneplanens arealdel:
Navn: Kommuneplanens arealdel 2012-2030
Vedtaksdato: 15.02.2021
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ca. kr 3.300,- for inneværende år. Kr 1520,- til Hadeland og Ringerike avfallsselskap, og kr 1780,- til Ringerike kommune for kommunale avgifter.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger. Kommunens årlige gebyr for ildsted påkoblet skorstein fro Hus og Hytter er kr 469,- inkl. mva. pr. skorstein/skorsteinsløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 12.000 kwh pr. år. Ringerikskrav blir benyttet som strømleverandør og det årlige nettleien er ca. kr. 7000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Årlig kontingent til Killingtjern Panorama vei og brønnlag er kr 4.644,- pr. år. Kontingenten forfaller til betaling 1. september hvert år. Meedlemsavgift til Skarrud vel på kr 300,- pr år kommer i tillegg.
Boligen er ikke tilknyttet av kabel-tv, men er tilknyttet internett med Telenor som leverandør. Eier betaler ca. kr 400. pr. måned for internett.
Septikktank tømmes 1-2 ganger i året, som det betales ca. 2.000,- for. Utgangspunkt en tømming gratis, hvorav andre tømming betales for.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 200 000,- ifølge skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen. Kommunen opplyser om at det kommer eiendomsskatt fra 2023.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.501.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 9.900,- for hytter med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Katrine Andreassen og Trond Solberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Hytta er tilknyttet Killingtjern Panorama Vei og Brønnlag som er et undervel av Skarrudåsen Vel. Det er pliktig medlemskap og innbetales en årlig kontingent. Styret i Killingtjern Panorama vei og Brønnelag skal sørge for at medlemmet melder seg inn i Skarrudåsen vel som har medlemskontigent på kr. 300,-pr. år.
Formålet med Killingtjern Panorama Vei og Brønnlag er å ivareta medlemmenes interesser, herunder
administrere, drifte og vedlikeholde fellesarealer, felles vei, brønner, brønnhus og det som ellers naturlig er tilknyttet felles vanntilførsel, samt være aktiv pådriver for og støtte sosiale fellesaktiviteter til trivsel og glede for medlemmene av Killingtjern Panorama Vel.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 60.000,-
Tilrettelegging kr 20.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 4.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 11-0160/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandvika
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR11.22160

Dato

Sist oppdatert: 16. november 2022 kl. 19:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.