Komplett salgsoppgave

Kringsjåveien 67

5 750 000 kr
156 m²
5 soverom
Velkommen til Kringsjåveien 67 - Enebolig med hybel i underetasjen
Velkommen til Kringsjåveien 67 - Enebolig med hybel i underetasjen
Kart
Del
Sætreskogen
Enebolig med hybel - Hoveddel m/ 3 soverom i hele 1.etg samt hybel m/ 2 soverom i hele u.etg - Renovert 2019 - Sentralt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 750 000 kr
 • Omkostninger
  144 920 kr
 • Totalpris
  5 894 920 kr
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  156 m²
 • Bruksareal
  156 m²
 • Tomteareal
  999,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Hele underetasjen (Gulvflate 70 kvm) er tilrettelagt for utleie av hybel med 2 soverom, stue/kjøkken og bad/vaskerom:
 • Vesentlig oppgradert i 2019 med bl.a. to delikate bad, 2 moderne kjøkken og stilrene overflater
 • Boligen har god lagringsplass på loftet samt i boder på til sammen ca 15 kvm under terrassen, en isolert og en uisolert bod
 • Stor sydvestvendt terrasse på ca 32 kvm med gode solforhold
 • Fra boligen, terrasse og hage har du flott utsikt og lite innsyn
 • Nærhet til barnehager og skole med trygg skolevei
 • Gangavstand til togstasjon, bussholdeplass, butikk, golfbane, fotballbane, lekeplass
 • Gangavstand til marka og badeplass på Tussetjern

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kringsjåveien 67, 1415 OPPEGÅRD
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 244, bruksnummer 502, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 156 kvm
Totalt primærrom: 156 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
u. etasje 69 kvm: Entré, gang, trapperom, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning
1. etasje 87 kvm: Entré, gang, trapperom, bad, tre soverom, stue med åpen kjøkkenløsning
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 02.05.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Kommentar fra takstmann: Innvendige trappeprojeksjoner er medregnet i boligens bruksareal. Deler av soverom 1 og skråtak under trapp i underetasje er ikke måleverdig grunnet lav takhøyde. Total gulvflate i hybeldel er målt til ca 70 m2. Boder på totalt 15 m2 i underetasje har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført som følgende: Enebolig over to etasjer. Støpt plate på mark. Grunnmur av betong. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende og stående trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takshingel. 1. etasje har profilert entrédør med kodelås. Balkongdør med to-lags glass fra 2010. Vinduer med to-lags glass fra 1971. Underetasje har profilert entrédør med sidefelt av glass. Terrassedør med to-lags glass fra 2017. Vinduer med to-lags glass fra 1971, 2006, 2015, 2019 og 2020. Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring. Adkomst til 1. etasje via trapp med inngangsparti på ca 3,5 m2. 1. etasje består av entré, gang, bad, tre soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue/kjøkken til syd-vest vendt delvis overbygget balkong på ca 32 m2. Adkomst til underetasje/hybeldel via markterrasse eller innvendig trapp. Underetasje består av hybeldel med entré, gang, bad, trapperom, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue/kjøkken til syd-vendt delvis overbygget markterrasse på ca 36 m2. I tillegg har underetasjen to boder på totalt 15 m2 med utvendig adkomst. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Sammendrag av boligens tilstandsgrad:
70% TG 0 og TG 1, 27% TG 2, 0% TG 3 og 3% TGIU
Det er gitt tilstandsgrad 2 (TG2) på flere bygningselementer. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om bygningsdelene for nærmere informasjon. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Følgende har fått TGIU ( ikke undersøkt):
Grunnmur -Fundamenter: Naturgitt skjult og ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundament som huset har. Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent
Teknisk anlegg, VVS anlegg: Stakeluke hvor avløpsrørene er delvis skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Moderniseringer og påkostninger

Eneboligen ble renovert i 2019 i regi av forrige eier.

Standard

Boligen ble renovert i 2019 og holder en gjennomgående normalt god standard med normal slitasje.
Bad i u.etg:
Baderom fra 2019. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speil ,belysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedører av glass installert 2022. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på ca 167 liter (årstall 2019). Vannrør av typen kobberrør og rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system, stoppekran, hovedstoppekran og vannmåler montert i vegg. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.
Bad i 1.etg:
Baderom fra 2019. Flislagt gulv med varme. Flislagte vegger. Nedsenket himling med downlights. Vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter. Heldekkende servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning samt stikkontakter på vegg over servant. Dusjkabin fra 2021 med vanndyser, regndusj og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med sisternekasse. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmtvannsbereder på ca 167 liter (årstall 2019). Vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil med mekanisk avtrekk montert i himling.
Kjøkken i u-etg:
Kjøkkeninnredning fra 2019 med glatte lyse fronter. Benkeplater av heltre. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkeskapbelysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer som medfølger: Induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap medfølger ikke. Ventilator med mekanisk avtrekk. Komfyrvakt montert. Vannrør av typen forkrommede rør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast.
Kjøkken 1.etg:
Kjøkkeninnredning fra 2019 med glatte lyse fronter. Kjøkkenøy fra 2020. Benkeplater av heltre. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur og uttrekk/spylefunksjon. Benkeskapbelysning og stikkontakter. Integrerte hvitevarer som medfølger: Induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Ventilator med mekanisk avtrekk. Komfyrvakt montert. Vannrør av typen plastrør. Synlige avløpsrør av plast.
Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene på begge kjøkken er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Øvrige rom 1.etg:
Gulvflater belagt med laminat samt flislagt gulv med varme i entré. Veggflater i malte slette flater. Himlinger i lysmalte slette flater med downlights. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i soverom 1. 1. etasje er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
Rom under terreng u-etg:
Gulvflater belagt med laminat. Det er varme i gulv i entré og stue/kjøkken. Slette veggflater. Himlinger i lysmalte slette flater med downlights. Slette innerdører. Garderobeskap i soverommene medfølger ikke. Leiligheten er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler yttervegger kombinert med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad.
Loft:
Uinnredet kaldtloft med adkomst via takluke i gang.
Ildsteder:
U-etg - Vedovn av støpejern med glassdør i gang.
1.etg - Vedovn av støpejern med glassdør og glassfelt.
Skorsteinen er fra byggeår med elementpipe.
Innvendige trapper:
Trapp, repos og rekkverk av lysmalt treverk. Trappetrinn og repos belagt med laminat.
Etasjeskiller:
u-etg - Støpt gulv mot grunn.
1.etg - Etasjeskille av tre.
Teknisk anlegg, vvs anlegg:
Varmtvannsberedere på ca 167 liter (årstall 2019) plassert i baderommene. Vannrør av typen kobberrør og rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system, stoppekraner, hovedstoppekran og vannmåler montert i bad i underetasje. Avtrekksventiler med mekanisk avtrekk montert i baderommene. Ventilator med mekanisk avtrekk samt komfyrvakt montert i begge kjøkken. Varmepumpe montert i stue/kjøkken i 1. etasje. Oppvarming med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring.
Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang i underetasje, samt sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i entré i 1. etasje.
Takhøyde:
Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt fra 2,09 til 2,25 meter takhøyde i underetasje. Takhøyder i 1. etasje er målt fra 2,24
til 2,38 meter.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektrisitet, varmepumpe og vedfyring. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 
På kommunens ledningskart for eiendommen fremkommer det en nedgravd oljetank i øvre del av tomten.
Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med nedgravd oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes.
Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 04.10.1972. Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Lufting av tak må sikres ved gesims.
2. Inngangsdør i kjeller og kjellervinduer må dyttes forskriftsmessig og innpusses.
3. Kjelleryttervegg mot vest må bekles og vinduer belistes.
4. Utvendig grunnmur må pusses og ventilrister innsettes.
5. Terreng må oppfylles rundt bygget i samsvar med fasadetegninger. Terrassedør må holdes forsvarlig stengt inntil terrasse er oppfylt.
6. Inngangstrapp må oppsettes.
Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
Det gjøres oppmerksom på at eneboligen er omgjort og endret etter at midlertidig brukstillatelse er gitt, dette henholdsvis ca år 2004/05 med tegninger datert 24.08.2005 og 2018/19 med tegninger datert 05.07.2020.
I forhold til opprinnelig godkjente tegninger fra byggeår er følgende endret:
2004/05:
- Opprinnelig ikke utgravet rom i underetasje ble innredet med badstue/dusj/skifterom og to boder.
- Opprinnelig hobbyrom og to boder ble omgjort til kjellerstue, samtidig ble terrasse i 1.etg utvidet og to boder (isolert og uisolert) ble etablert under.
2018/19:
- Badstue/dusj/skifterom og to boder ble omgjort til hovedsoverom i underetasjen hvor også nytt vindu ble satt inn.
- Vaskerom og bad i underetasjen er slått sammen til et rom.
- Kjøkken er etablert i etasjen som åpen kjøkkenløsning i kjellerstue.
- Kjøkken er i 1.etg flyttet og etablert som åpen kjøkkenløsning i stuen.
- Soverom er i 1.etg innredet i rommet som tidligere var kjøkken.
Bruksendringen av rom i underetasjen til hovedsoverom er omsøkt og godkjent i kommunen hvor ferdigattest datert 09.11.2020 foreligger.
Stue med åpen kjøkkenløsning i underetasjen er opprinnelig byggemeldt som hobbyrom og boder og er ikke godkjent til varig opphold. Rommet fremkommer som kjellerstue på nyere tegninger fra 2005 men megler har ikke funnet dokumentasjon på bruksendring i denne forbindelse. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som hobbyrom og bod/midlertidig oppbevaring.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen.
Dagboknr 4058, tinglyst 31.07.1971, type heftelse: Erklæring/avtale om å ikke flytte inn i boligen før kloakkforhold er ordnet på lovlig måte.
Dagboknr 5407, tinglyst 12.10.1971, type heftelse: Erklæring hvor eier bekrefter å ha fått forelagt kommunens vann - og kloakkreglement med forpliktelser om å sette det i forskriftsmessig stand om det er gitt dispensasjon fra gjeldende bestemmelser.
Dagboknr 9705, tinglyst 26.10.1982, type heftelse: Erklæring om vann -og avløpsledninger hvor naboeiendommen Kringsjåveien 63 med gnr. 244 bnr. 183 har rett til å ha vann- og avløpsledninger gjennom eiendommen. Rett til vedlikehold og ettersyn. Forbud mot byggeforbud eller andre tiltak over ledning som kan skade denne. (Ledningen ligger i følge kommunens ledningskart helt oppe i den nordøstre hjørnet av tomten.)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 
Denne eiendommen har tinglyst rett til utvei over eiendommen Maiville (Kringsjåveien 63) og til off.vei. Dette ble tinglyst i forbindelse med deling av denne eiendommen i 1971 hvor oppdeling i tre parseller ble gjennomført. Rettigheten er tinglyst på Kringsjåveien 63 Gnr. 244 Bnr. 183., dagboknr 1635, tinglyst 26.03.1971.
Forhold som ikke er tinglyst men som praktiseres ihht. avtale:
- I dag går naboen i Kringsjåveien 65 over tomten til Kringsjåveien 67 og 65 for å komme til utvei.
- Kringsjåveien 65 kan ha bygget en trapp delvis på tomten til Kringsjåveien 67, per epost kan dette rettes på i framtiden dersom det blir et problem for Kringsjåveien 67.

Eventuell adgang til utleie

Den del av boligens underetasje som er innredet som en hybel er lovlig for beboelse (med unntak av stue/kjøkken som ikke er bruksendret), men er ikke godkjent som separat boenhet av kommunen. Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er målt radonverdi på 75 Bq/m3 i boligen, og dette er innenfor angitt grenseverdi. Hybelen er p.t utleid men utleieforholdet er sagt opp med 3 mnd oppsigelse fra 01.05.2023.

Diverse

Feil eller ting som ikke fungerer med boligen og som kjøper bør vite om:
- Drypper vann fra insiden av utebodtaket når det regner.
- Noe vannskader på vinduene på soverom oppe.
- Dårlig fall på badene oppe og nede (løst med dusjkabinett)
Praktiske ting ved eiendommen:
- I dag går naboen i Kringsjåveien 65 over tomten til Kringsjåveien 67 og 65 for å komme til utvei.
- Kringsjåveien 65 kan ha bygget en trapp delvis på tomten til Kringsjåveien 67, per epost kan dette rettes på i framtiden dersom det blir et problem for Kringsjåveien 67.
- Garderobeskap i u etasje eies av leietagere og medfølger ikke huset.
- Kjøleskap i u etasje eies av leietakere, det medfølger ikke huset.
Utbedringer og påkostninger de senere år i regi av selger:
1. Kjøpt panelovner i fem rom
2. Kjøpt varmepumpe i 2020
3. Fikset alt av elektronikk (lys, oppgraderte og ny kurser, og
diverse)
4. Malt tre rom
5. Installert Kjøkkenøy
6. Installert vegg-til-vegg garderobeskap (PAX) samt speil
skyvedører
7. Kuttet ned 5 trær i hagen
8. Revet gammelt dokkehus i hagen
9. Ny kabinettdusj installert i begge bad
10. Nye speil installert i begge bad
11. Installert nytt, større vindu i mindre soverom nede (for å
få godkjent soverom)
12. Oppdatert og fått godkjent hustegningene fra byggeåret
til å reflektere ny renovert layout.
13. Ny oppvaskmaskin i kjøkken nede
14. Nye taklister i hele øvre etasje
15. Lagt til rette for vedoppbevaring på terrassen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i veletablerte og særs hyggelige Sætreskogen, et populært boområde i Oppegård. Her bor man trafikkskjermet og rolig til i omgivelser som består av hyggelig småveier og et trygt bomiljø. Meget barnevennlig - gangavstand til barneskole og barnehager - se nabolagsprofil.
Få minutters gangavstand til Oppegård stasjon med togforbindelse mot syd og nord, reisetid er 25 minutter med lokaltoget til Oslo og det er fire avganger i timen.
Reisetid sydover til Ski er 9 minutter og har kan man også evnt. bytte tog til Follobanen med direktetog som bruker 12 minutter til Oslo S.
Rutebussforbindelse i Skiveien ved Oppegård stasjon, her går 580 bussen til Ski og Kolbotn, 11 minutter til Ski og 16 minutter til Kolbotn via Greverud, Myrvoll og Sofiemyr.
Enkel adkomst med bil til E6 Europaveien hvor du raskt er på vei mot Gøteborg/ Trondheim eller E18 som tar deg mot Stockholm/Sørlandet.
Ca. 20 minutter med bil til Oslo sentrum via E6 eller E18
Kort vei fra boligen til marka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Tussetjern badeplass med brygge og park. Forøvrig flott gang og sykkelvei fra Oppegård til Gjersjøen og Tusenfryd. Få minutters kjøretur til 18-hulls golfbane på Greverud. Skiforeningen kjører snøkanon på vinterstid og preparer rundløype i forbindelse med lysløype på golfbanen. Nytt idrettsanlegg i regi av Oppegård Idrettslag med oppvarmet kunstgressbane og idrettshall.
Ellers i kommunen finner en Ingierkollen slalåmbakke og ulike treningssentre. Kort kjøre-/sykkelavstand til Oslofjorden med badeplasser blant annet på Hvervenbukta, Ingierstrand og Svartskog.
Nær-senter ved Oppegård stasjon med blant annet restaurant, take away og Kiwi butikk (åpen kl. 7 - 23 alle dager unntatt søndag). Ellers Greverud-senteret med både Rema 1000 og MENY butikk. Her finnes også apotek, helse- og velværesenter. Treningsmuligheter for tennis, sandvolleyball, spinning osv. i fjellhallen bak Greverud senter.
På Kolbotn finner man alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 70 forretninger, cafeer og resturanter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus.
I tillegg kort avstand til både Vinterbrosenteret med bil og Ski storsenter med tog eller bil.
Se forøvrig nyttige linker med informasjon om Oppegård kommune.
www.nordrefollo.kommune.no | www.kolben.no | www.kolbotntorg.no | www.oppegårdil.no | www.skiforeningen.no

Adkomst

Fra Skiveien ( FV 152 ) kjører man over jernbanebroen til Oppegård stasjon og følger Sætreskogveien forbi Oppegård senteret. Deretter tredje vei til høyre som er Kringsjåveien. Se forøvrig veikart. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt fra Skiveien ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Sætreskogen og Slåbråten barnehage ligger en kort gå/sykkeltur unna boligen, Greverud barneskole i nærheten av Oppegård stasjon og Flåtestad ungdomsskole ligger på Greverud med fin gang/sykkelavstand.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Delvis skrånende tomt opparbeidet med trapper, steinlagte gangstier, gressplen, markterrasse, balkong, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

I stikkvei ned fra Kringsjåveien, ca 5 meter fra tomtegrensen. Det gjøres oppmerksom på at dagens parkeringsløsning for denne boligen i Kringsjåveien 67 og nabohuset nr. 65 er etablert/ brukt med hver sin plass på kommunens eiendom, og at parkeringsplasser således ikke eies. Dette medfører at man ikke selv har eierrett og rettsvern for parkeringsplassen. Parkeringsløsningen har i følge selger pågått siden 1972 og nevnte eiendommer samt en tredje nabo i 63 splitter kostnaden for privat brøyting med stikkveien fra Kringsjåveien om vinteren.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal stikkvei fra Kringsjåveien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan frittliggende småhusbebyggelse med plan ID 2014002 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Eiendommen har også reguleringsplan under bakken i forhold til E6 Vinterbro -Assurtjern som går i tunel under eiendommen.
Det skal for øvrig utvikles og moderniseres i området som ligger i nedre del av Sætreskogen (rundt Oppegård lokalsenter) men denne eiendommen ligger utenfor dette nye planområdet.
I den bratte skrenten ned mot Tjernsliveien og Tusseveien på er det planlagt oppføring av to boligblokker, dette området ligger på nedsiden av boligen. Se reguleringsplankart vedlagt salgsoppgaven som viser maks gesimshøyder. Dette vil kunne påvirke utsiktsforhold og byggestøy må påregnes en periode.
Hensikten med den nye planen i nedre del av Sætreskogen er å legge til rette for fortetting rundt Oppegård stasjon og lokalsenter, som skal bygge videre på områdets historiske særpreg. Bevaringsverdige hus og kulturmiljø innenfor planområdet skal bevares, og ny bebyggelse skal tilpasses eksisterende bebyggelse og ta hensyn til områdets identitet. Næring opprettholdes i lokalsenteret. Det grønne preget i småhusbebyggelsen rundt fortettingsområdet skal opprettholdes, og det skal tilrettelegges for en grønn og attraktiv møteplass innenfor planområdet.
Planen legger også opp til en ny bru over jernbanen, som er trafikksikker for gående og syklende, og som er dimensjonert for varetransport. Det tilrettelegges også for en fornyelse av Oppegård stasjon med utvidet og universelt utformet plattform, undergang og gode gangforbindelser.
Kommuneplan Nordre Follo 2019-2030 arealdel Oppegård gjelder også for eiendommen og området. Her ligger eiendommen inne med hensynssone H130 - Byggeforbud rundt veg, bane og flyplass samt hensynsone H220 Gul støysone.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 37.000,- * for inneværende år som betales kvartalsvis med kr 9.250,-. I dette inngår gebyr for abonnement vann og avløp, a-konto forbruk vann og avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
*Merk at de kommunale avgiftene her i praksis er for to hushold (ved utleie av hybelen) og baserer seg på en a-konto løsning kommunen bruker hvor det for 2023 er lagt til grunn et estimert forbruk på hele 402 kubikk vann og avløp. Et så høyt forbruk trekker opp de kommunale avgiftene. Normalt vil en husholdning ligge på ca 150-200 kubikk pr. år. erfaringsmessig. Faktisk forbruk for 2023 avregnes opp mot estimert forbruk på første faktura i 2024.
Nåværende eier har hatt et strømforbruk som tilsvarer ca. 29.500 kwh. pr. år. I selgers husstand har det bodd 3 personer.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 7.600,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr 788,- pr. mnd.
Snøbrøyting splittes med to naboer, kostnad kr 2.575,- i 2023.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 388 612,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 999 002,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.894.920,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Thomas Roe Solberg

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,15% av salgssummen
Tilrettelegging kr 24.900,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 49-0025/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Kolbotn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR49.2325

Dato

Sist oppdatert: 25. mai 2023 kl. 09:43

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.