Komplett salgsoppgave

Hebekkveien 2A

8 480 000 kr
188 m²
3 soverom
Hebekkeveien 2a med et pent uteområde og sentrumsnær beliggenhet
Hebekkeveien 2a med et pent uteområde og sentrumsnær beliggenhet
Kart
Del
Ski/Nedre Hebekk
Sentrumsnær familiebolig | God planløsning |Nærhet til alt | Stor hage og dobbel garasje

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  8 480 000 kr
 • Omkostninger
  213 170 kr
 • Totalpris
  8 693 170 kr
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  188 m²
 • Bruksareal
  205 m²
 • Tomteareal
  714,8 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød E

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Hvis det er behov for privat visning, så kan selgerne kontaktes:
Atle - 99224911
Elisabeth - 90226177
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Ski har gleden av å presentere Hebekkveien 2A. Boligen innehar det en barnefamilie trenger. God planløsning fordelt over tre plan. Kort fortalt:
 • Stort skjermet uteområde som innbyr til lek og moro for familien
 • Dobbel garasje
 • Asfaltert innkjørsel med plass til flere biler
 • Hebekkskogen like i nærheten
 • Kort vei til skole og barnehage
 • Matbutikk like i nærheten
 • Hyggelige naboer
 • Gangavstand til sentrum
 • Follobanen bruker ca. 12 min. til Oslo
Velkommen skal dere være!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hebekkveien 2A, 1423 SKI
Kommunenummer 3020, gårdsnummer 129, bruksnummer 937, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 205 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm
Primærrom:
Kjeller 54 kvm: Trapperom, gang, hobbyrom, kjellerstue
1. etasje 75 kvm: Trapperom, toalettrom, kjøkken, stue, vaskerom
2. etasje 59 kvm: Stue m/trapp, bad, 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 14 kvm: 3 boder
2. etasje 3 kvm: Bod
Garasje 35 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.01.2023, utført av Andreas Høieggen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med taktekkingen av betongtakstein fra byggeår. Saltak med ark i trekonstruksjoner. Kaldt loft med adkomst via stigeluke. Forenklet undertak (Icopal Brettex, kombinert undertak og vindsperre). Kneloft med adkomst via luke. Kneloft uten adkomst. Takrenner og nedløp av overflatebehandlet metall fra byggeår. Luftehatt. Helbeslått pipe over tak. Stigetrinn. Stedvis snøfangere. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Malte trevinduer fra byggeår med 2-lags glass. 2 stk. vinduer i kjellerstue datert 2020. trerammer. 105 cm. opp på veggen. (montert som egeninnsats). Ytterdør med glassfelt og Yale doorman lås. Terrassedør med 2-lags glass i tre fra byggeår. Terrassedør i tre fra 2015 med 2-glass. Terrassedør med 2-glass glass fra byggeår ved vaskerom. Etasjeskillere av trebjelkelag. Støpt dekke på grunn. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Forstøtningsmurer er av betongstein (oppført som egeninnsats). Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på (TG3):
- Det er oppdaget synlig fukt og fuktmerker på undertak og overgurt (trekonstruksjon). Anbefales å undersøke dette nærmere.
- Konstatert fuktskader på noe av badet, i dusjesonen mot vegg/tilstøtende bod.. Selger har som tiltak nå montert dusjkabinett. Hulltaking er foretatt fra bod mot våtrom og det er påvist avvik i hulltakingen. Veggen er åpnet opp av eier etter befaring og skaden på veggen hvor hullet ble tatt, er godt synlig for besiktigelse.
NB! Interessenter må lese mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i den vedlagte tilstandsrapporten. I rapporten fremkommer de forskjellige tilstandsgradene og en spesifisert fremstilling av standard og kvalitet. Selgers egenerklæring ligger også vedlagt og må leses og forstås av interessentene. Kjøper overtar ansvar og risiko for å ha lest og forstått innholdet i tilstandsrapporten, egenerklæringen og øvrig salgsdokumentasjon før bud inngis, og overtar ansvar og risiko for dette.
Noe skjeggkre har tidligere vært observert. Anticimex har befart og gjort tiltak. Skjeggkre utryddet (2022). Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Moderniseringer og påkostninger

- Kjeller: To nye vinduer (til rømningsvei) i rom benyttet som kjellerstue, samt dobbel lysgrav på utsiden (2021). I bod er veggene kledd og hyller er spesialbygget (2020).
- Loft: Lagt gulv av osb-plater på loft for økt lagring (2020).
- 2. etasje: Lagt slettetapet og malt et soverom (2022).
- Satt inn nytt dusjkabinett ved egeninnsats, desember 2022.
- Ute: Gårdsplass er asfaltert med kantstener av granitt. Mot nabo er det satt opp støttemur med lys, samt kledd avslutninger på støttemur med benk og bed. Inngangspartiet er utbedret med spesialtilpasset trapp, inkludert sittesone og oppbevaring (2021). Hagen er planert og opparbeidet med rullegress (2021).
- Garasje: Vegger er isolert og kledt med osb-plater (2021).

Standard

Gjennomgående lys bolig med stor hage og dobbel garasje. Boligen går over tre etasjer og har meget godt med oppbevaringsmuligheter.
Koselig, delvis overbygget inngangsparti der morgenkaffen kan nytes.
1. ETASJE:
Entré:
Velkommen inn i en flislagt entré med skyvedørsgarderobe med speil. Sikringsskap i entre/trapperom. El-kontroll utført av Ski Elektriske Installasjon AS, januar 2023. Byttet sikringer og oppdatert kursbetegnelse i sikringsskap, i forbindelse med dette. I entré er det også et wc-rom.
Kjøkken:
Stort praktisk kjøkken som har godt med skap- og skuffer. Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplaten er av laminat (foliert). Oppvaskkum med ettgreps blandebatteri. Det er oppvaskmaskin, frittstående komfyr og kjøleskap (dørhåndtak og skinne til grønnsakskuff på kjøleskap er defekt). Det er avtrekk via mekanisk avtrekksanlegg i boenheten. På kjøkkenet er det plass til stort spisebord og stoler. Her kan familien samles rundt et godt måltid.
Stue:
Fra kjøkkenet er det adkomst til en stor stue med muligheter for flere soner. Her er det plass til flere sofagrupper, spisebord og stoler, samt lesekrok. Stuen er malt i tidsriktige farger og har en lun og fin atmosfære. Utgang til stor terrasse på ca. 44 kvm. fra stuen. Det er en koselig utestue i tilknytning til terrassen, med plass til sofa og hagebord. Terrassen har stor markise som skjermer på varme solfylte dager. Videre tilgang til flott hage med eple- og plommetrær. Hagen ble planert og opparbeidet med rullegress i 2021.
Toalettrom:
WC-rommet har servant i servantskap, gulvmontert toalett, mekanisk avtrekk og panelovn.
Vaskerom:
Praktisk vaskerom med egen utgang til en liten platting, til for eksempel klestørking. Veggene har malte plater, taket har himlingsplater og gulvet har vinylbelegg. Rommet har ingen varmekilde. Det er skyllekum, opplegg for vaskemaskin og det er mekanisk avtrekk. Vaskerommet har adkomst inn til gang og kjøkken.
2. ETASJE:
Loftstue:
Fin stue i 2. etasje der barna/ungdommen kan ha sin egen TV-stue. Stuen har en moderne fondvegg og det er utgang til veranda på ca. 3 kvm. Dette rommet kan også gjøres om til soverom ved å sette opp lettvegg.
Bad:
Stort flislagt bad med panel i tak og varmekabler på gulvet. Innredning med dobbel servant i servantskap og gulvmontert toalett. Badet har både innebygget badekar og dusjkabinett. Nytt dusjkabinett ble satt inn i desember 2022. Det er mekanisk avtrekk.
Soverom:
Boligen har tre romslige soverom, med mulighet for flere. Alle tre ligger i 2. etasje. Det ble lagt slettetapet og malt et soverom i 2022. Soverommene har en god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap.
I 2. etasje er det en bod for oppbevaring.
KJELLER:
Rom benyttet som kjellerstue:
Stort rom benyttet som kjellerstue og soverom. Gulvet er flislagt og det er downlights i tak. Det ble montert to nye vinduer (til rømningsvei), samt dobbel lysgrav på utsiden i 2021.
Rom benyttet som kontor:
Rommet er på plantegningen betegnet som et hobbyrom og er på bygningstegningene betegnet som bod. Rommet benyttes i dag som et stort kontor.
I kjelleren er det tre boder, noe som gir gode oppbevaringsmuligheter. Sentralstøvsuger med motor plassert i bod, i kjeller. Ett av rommene i kjelleren har også vært benyttet som treningsrom.

Løsøre og tilbehør

Følger med:
Kjøleskap og komfyr på kjøkkenet.
Følger ikke med:
Fryser under trapp, garderobeskap i kjeller, garderobeskap i kjellerstue, garderobeskap på begge soverom i 2. etasje, samt klesskap i gang.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme (baderom 2. etasje, trapperom, 1. etasje, samt hobbyrom, gang/trapperom og kjellerstue. Panelovner ellers.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 27.11.1995.
Denne ligger vedlagt i annonsen. Her står det tidligere opplistet noen punkter av kommunen.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
1. Håndslokkingsutstyr må monteres før innflytting. UTFØRT
2. Forskriftsmessig husnummerskilt må monteres. UTFØRT
3. Utvendig stoppekranskilt monteres. UTFØRT
4. Noe beising av hus gjenstår. UTFØRT
5. Ildstedsattest må utstedes av feiermester før eventuelt ildsted tas i bruk. IKKE RELEVANT DA DET IKKE ER MONTERT ILDSTED.
6. Innredning av kjeller gjenstår. UTFØRT - Dagens bruk/planløsning stemmer ikke helt med byggeteninger. Noen kjellervinduer er ettermontert som rømningsvinduer.
7. Lufterør for kloakk føres over tak og isoleres på kaldtloft. UTFØRT
8. Isolasjon rundt pipestokk på loft må anbringes. Se tekst under.
9. Biloppstillingsplass må opprettes. UTFØRT
10. Tomt planeres med fall ut fra husvegg i min. 2 meters bredde. Se takstrapporten.
Megler har konferert med takstmann og kommunen. Punkt nr. 8 er litt usikkert hva som menes med dette. Pipe som er synlig på loftet, skal ikke isoleres. Hvis det menes isolasjon i gulv rundt pipen, så er dette også på plass. Punkt nr. 10, er omtalt i takstrapporten.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men de stemmer ikke helt med dagens bruk. Rom omtalt som kjellerstue er opprinnelig to boder. Det er satt inn to større rømningsvinduer her. Bruksendringen er søknadspliktig. Det kan ikke utelukkes at bæring er endret og at dette også er søknadspliktig. Rom medtatt som hobbyrom i kjeller er opprinnelig søkt som bod. Rom medtatt som gang i kjeller er opprinnelig del av boder. Badet i 2. etasje er større enn på godkjent tegning. Badet er utvidet og deler av badet er bod på tegninger fra kommunen. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen.
For garasjen foreligger det godkjente bygningstegninger. Disse stemmer med dagens bruk.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning og det fremtidige ansvaret, kostnad og risiko for den.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr. 7793, tinglyst 06.07.1995, type heftelse: Bestemmelse om adkomstrett: Det antas at dette gjelder felles adkomst for eiendommene gnr. 129, bnr.252 og bnr. 937. (Dokumentet/vedlegget finnes ikke hos Kartverket).
Dagboknr. 1422206, tinglyst 17.10.2018, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakk/erklæring/avtale: Bestemmelse om endring i terrenget i nærheten av anlegg/ledninger/kabler. Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger. Rettighet hefter i: knr. 3020 gnr: 129 bnr: 270. Bestemmelse om felles postkassestativ.
Kopi av servituttene ligger som vedlegg i annonsen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Felles blomsterbed mot nabo (Hebekkveien 2B) er opparbeidet og vedlikeholdes i fellesskap med nabo.
Telenor leverer i dag tv/internett via bredbånd/coax. De jobber med å legge fiber i området.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et meget attraktivt område på Hebekk, i Nordre Follo kommune.
Det er kun et par minutters gange til flotte turområder i Hebekkskogen, som har stier som passer for alle, enten du skal på kort eller lang tur.
For deg som ønsker å trene på treningsstudio, kan det nevnes at Ski har Fresh Fitness med gunstige åpningstider og pris, Topp Aerobic med et variert tilbud av gruppetimer, Family Sports Club på Ski Storsenter og Sparta m.m.
Ski sentrum er en kort spasertur fra boligen og har bla. fasiliteter som Ski Storsenter med et mangfold av butikker og caféer, restauranter, hyggelige gågate, flerkino, bowlinghall, bibliotek, tog og buss.
Fra Ski stasjon er det hyppige avganger til Oslo. Follobanen stod ferdig i desember, i 2022. Dette vil redusere reisetiden til kun ca. 11 minutter. Det er også gode bussforbindelser fra Ski stasjon til bla. Ås, Bøleråsen, Vinterbro og Drøbak.
På sommeren kan det anbefales å ta en tur til Breivoll badeplass hvor det er flere strender, gressplener, volleyballbane og kiosken på Nesset.

Adkomst

Se Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Det er kort gangavstand til Hebekk barneskole, Ski ungdomsskole i sentrum og det er flere barnehager i gangavstand fra boligen.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 714,8 kvm. Tomten er opparbeidet med asfalt, terrasse, plen og beplanting ellers.
Merk at garasjen så vidt er oppført utenfor grensen mot nord. Adkomst skjer delvis over naboeiendom.

Parkering

Praktisk dobbel garasje (Igland) fra 2001, med gode oppbevaringsløsninger på vegger og på himling. Det er også plass til å parkere utenfor garasjen. Vegger ble isolert og kledt med osb-plater i 2021.
Innkjørselen er asfaltert sommeren 2021.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan for et område avgrenset av Oppegårdvegen, Austlivegen, Skogvegen/Lysnevegen og Kringsjå, med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 17.06.1992.
I kommuneplanen for Nordre Follo 2023-2034 fremkommer det følgende hensynssoner:
- H310_1: Ras- og skredfare. Hensynssonen gjelder for store deler av Nordre Follo.
- H220_1: Gul støysone iht. T-1442.
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (500 meter):
- St. Hansveien 5-9.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20.660,- for 2022. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Strømforbruk ca. 24.844 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 10.084,-
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 549,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke. Internett fra Telenor har avgift på 999,- pr. mnd. Hastighet: 600 mbp.
Telenor leverer i dag tv/internett via bredbånd/coax. De jobber med å legge fiber i området. TV og valgfri bredbåndshastighet fra kr 799,- per måned første år (tilbud fra Telenor). Spør megler om kopi av dette tilbudet fra Telenor.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1.862.312,- i følge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6.207.706,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 8.693.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Elisabeth Mahle og Atle Sebjørnsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarnkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 50.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger/privatvisninger/overtagelse: kr 2.900,- pr. påbegynte time
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 46-0225/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ski
950007613
Oppdragets KR-kode KR46.22225

Dato

Sist oppdatert: 06. september 2023 kl. 12:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Velkommen til en hyggelig visning i denne flotte boligen.
Bruk gjerne linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Det er også mulighet for "dropp-inn" på visningen.
Hvis det er behov for privat visning, så kan selgerne kontaktes:
Atle - 99224911
Elisabeth - 90226177
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.