10 tips for å få det beste ut av ditt soverom

29. desember 2020 av Krogsveen
Stadig flere bor på liten plass, og soverommene blir mindre og mindre. Slik får du soverommet fint og funksjonelt.

10 gode tips for å utnytte soverommet

Her får du gode tips som kan hjelpe deg til å få det beste ut av soverommet ditt. Slik kan du freshe opp soverommet ditt med noen få og enkle grep.
 1. La sengen spille hovedrollen.
  Selv om rommet er lite, trenger ikke sengen være beskjeden. Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavel.

 2. Tenk kreativt når det gjelder sengegavel.
  Med en sengegavel rammer du enkelt og delikat inn sengen. Du kan også lage en flott sengegavel ved å ta utgangspunkt i en MDF plate som du kler med stoff, det blir mye rimeligere enn å kjøpe en ferdig og kan bli like flott. Det kan også være fint med en hel vegg med resirkulert tre i sengens bredde fra gulv til tak. Det gir en flott effekt.

 3. Lag din egen favorittseng.
  Vi tilbringer mer enn en tredjedel av livet vårt i senga, det er derfor viktig å sove godt. Velg rimelige madrasser, men en skikkelig god overmadrass. Det gjør at sengen blir er en drøm å ligge i. Myke puter og en fluffy dyne gjør deg også lykkelig.

 4. Sørg for oppbevaring under senga.
  Det er ofte et sted vi ikke utnytter, men med store sengeskuffer som enkelt kan skyves under senga, får du mye ekstra oppbevaring. En puff for enden av sengen gir også ekstra plass til oppbevaring og ser fin ut samtidig.

 5. Store hotellputer gir luksusfølelse.
  Med hotellputer kan du skape en luksuriøs hotellstil på soverommet. Dekorativt og perfekt å bruke når du skal lese i sengen!

 6. Heng opp en krok til morgenkåper i stedet for en stol til å legge fra seg klær.
  Gjør det til en vane å ta av klærne for dagen på vaskerommet, da slipper du store kleshauger på soverommet.

 7. Fjern rot og alt som ikke skal være på soverommet.
  Ha plass til det du velger å beholde. Hvis du ikke har plass til et nattbord kan en liten hylle gi plass til mobiltelefon en bok eller lignende.

 8. Nattbord har sine fordeler.
  Hvis du har plass til nattbord, kan det være en fordel å velge nattbord med skuff eller skap, på den måten har du plass til bøker, blader og lignende, men det slipper å rote.

 9. Seng i høyden.
  Bygg gjerne sengen opp i høyden, særlig hvis du har høyt til taket. Det er bedre å sove høyt enn lavt.

 10. Bruk gjerne speil til å forstørre rommet.
  Hvis du plasserer et speil på nærmeste vegg ved siden av et vindu, vil det speile vinduet g gi en følelse av at det er to vinduer i rommet.
Les også:
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0