logo
poster

10 gode tips for små soverom

15. november 2017

Stadig flere bor på liten plass, og soverommene blir mindre og mindre. Men heldigvis trenger ikke et soverom være stort for at det skal være fint og funksjonelt.

Franciska Munck-Johansen
av Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist
Del

Her får du ti gode tips som kan hjelpe deg til å få det beste ut av soverommet ditt:

 1. La sengen spille hovedrollen.
  Selv om rommet er lite, trenger ikke sengen være beskjeden. Heng gjerne opp en flott sengehimmel og lag eller kjøp en flott sengegavel.
 2. Tenk kreativt når det gjelder sengegavel.
  Vi har brukt en skjermvegg fra kremmerhuset, som gir et annerledes utseende. Du kan også lage en flott sengegavel ved å ta utgangspunkt i en MDF plate som du kler med stoff, det blir mye rimeligere enn å kjøpe en ferdig og kan bli like flott. Det kan også være fint med en hel vegg med resirkulert tre i sengens bredde fra gulv til tak. Det gir en flott effekt.
 3. Lag din egen favorittseng.
  Vi tilbringer mer enn en tredjedel av livet vårt i senga, det er derfor viktig å sove godt. Vi har valgt rimelige madrasser, men en skikkelig god overmadrass. Det gjør at sengen vår er en drøm å ligge i. Myke puter og en fluffy dyne gjør også meg lykkelig.
 4. Sørg for oppbevaring under senga.
  Det er ofte et sted vi ikke utnytter, men med store sengeskuffer som enkelt kan skyves under senga, får du mye ekstra oppbevaring. En puff for enden av sengen gir også ekstra plass til oppbevaring og ser fin ut samtidig.
 5. Store hotellputer gir luksusfølelse.
  De har fått trekk av et sort og hvitt bomullspledd.
 6. Heng opp en krok til morgenkåper i stedet for en stol til å legge fra seg klær.
  Gjør det til en vane å ta av klærne for dagen på vaskerommet, da slipper du store kleshauger på soverommet.
 7. Fjern rot og alt som ikke skal være på soverommet.
  Ha plass til det du velger å beholde. Hvis du ikke har plass til et nattbord kan en liten hylle gi plass til mobiltelefon en bok eller lignende.
 8. Nattbord har sine fordeler.
  Hvis du har plass til nattbord, kan det være en fordel å velge nattbord med skuff eller skap, på den måten har du plass til bøker, blader og lignende, men det slipper å rote.
 9. Seng i høyden.
  Bygg gjerne sengen opp i høyden, særlig hvis du har høyt til taket. Det er bedre å sove høyt enn lavt.
 10. Bruk gjerne speil til å forstørre rommet.
  Hvis du plasserer et speil på nærmeste vegg ved siden av et vindu, vil det speile vinduet g gi en følelse av at det er to vinduer i rommet.
Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist

Franciska Munck-Johansen

Franciska er kjent som interiørfotograf og -stylist, fra interiørreportasjer i de fleste store norske interiørblader som Interiørmagasinet, Vakre Hjem & Interiør, Bonytt etc, i tillegg til en rekke utenlandske magasiner.

Franciska er også en av Norges største interiørbloggere med bloggen Franciskas Vakre Verden. Hun har i tillegg gitt ut en rekke interiørbøker.

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies