10 gode tips til å henge opp bilder

13. desember 2022 av Krogsveen
Det kan være en kunst å henge opp bilder og det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal henge opp bilder eller hvordan få det riktig.
Det er ingen regler som gjelder når du skal henge opp. bildeveggen din. Det viktigste når du henger opp en bildevegg er at du selv trives med veggdekoren din. Men kan det være greit å følge noen retningslinjer for å få et flott sluttresultat.

Gode tips for bildevegg

1. Start med en god plan. Hvis du skal henge opp flere mindre bilder på samme vegg kan det være en god ide å legge ut bildene på gulvet og prøve deg frem til du får det uttrykket du liker best. Stå gjerne på en stol, slik at du får best mulig oversikt. Mål opp hvor på veggen du ønsker å henge opp bildene. Fest maskeringstape i samme mål på veggen, da får du et godt inntrykk av sluttresultatet.
2. Tenk deg at det skal være like mye tyngde i hele bildeveggen. Mørke og store bilder veier tungere enn lyse og små bilder, prøv deg derfor frem til du får den rette balansen. Her kan du variere og bruke fantasien.
3. Velg bilder som passer sammen i form og farge. Bruk gjerne bildeveggen til å ta opp bildene som ellers er i rommet, da får du en flott helhet.
4. Velg bilder som passer i størrelsen til veggen. En stor vegg trenger store bilder, mens en mindre vegg trenger mindre bilder for å få et harmonisk utseende. Det samme gjelder om bildene henger over en sofa. Hvis sofaen er stor vil det være finest med store eller mange bilder. Hvis det er en liten sofa bør du velge mindre og ikke for mange bilder.
5. Bilder i grupper blir mer harmoniske om de blir hengt opp med rette kanter rundt seg. Du kan enten velge å ha rette kanter på alle fire sider, eller bare i underkant, overkant eller på sidene.
6. Pass på å ikke henge bildene for høyt eller for lavt. Du vil se bildene stående, heng dem derfor i en behagelig øyenhøyde. En god pekepinn er at avstanden fra gulvet til midt på bildet/bildeveggen bør være ca 170 cm.
7. Hvis du skal henge flere bilder over hverandre vil det være en fordel å henge de største og mørkeste motivene nederst.
8. En bildelist kan være en god løsning om du liker variasjon. Da kan du enkelt forandre utseende etter årstid eller humør.
9. Ikke heng bildene for spredt, det vil gi et rotete inntrykk. Prøv å hold lik avstand til bildene, ikke mer enn 10 cm.
10. Sørg også for godt lys til bildeveggen. Spotter kan for eksempel festes i taket eller halogenlamper kan festes over bildene.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0