10 gode tips til å henge opp bilder

28. september 2021 av Krogsveen
Det kan være en kunst å henge opp bilder og det er ikke alltid like enkelt å vite hvordan man skal henge opp bilder eller hvordan få det riktig.
Alt er lov når det gjelder å henge opp bilder. Det viktigste er at du selv trives med veggdekoren din, men det er likevel noen tips og triks som kan gjøre det enklere å lykkes.
1. Start med en god plan. Hvis du skal henge opp flere mindre bilder på samme vegg kan det være en god ide å legge ut bildene på gulvet og prøve deg frem til du får det uttrykket du liker best. Stå gjerne på en stol, slik at du får best mulig oversikt.
2. Tenk deg at det skal være like mye tyngde i hele bildeveggen. Mørke og store bilder veier tungere enn lyse og små bilder, prøv deg derfor frem til du får den rette balansen.
3. Velg bilder som passer sammen i form og farge. Bruk gjerne bildeveggen til å ta opp bildene som ellers er i rommet, da får du en flott helhet.
4. Velg bilder som passer i størrelsen til veggen. En stor vegg trenger store bilder, mens en mindre vegg trenger mindre bilder for å få et harmonisk utseende. Det samme gjelder om bildene for eksempel henger over en sofa. Hvis sofaen er stor vil det være best med store eller mange bilder. Hvis det er en liten sofa vil det være finest med mindre og ikke for mange bilder.
5. Bilder i grupper blir mer harmoniske om de blir hengt opp med rette kanter rundt seg. Du kan enten velge å ha rette kanter på alle fire sider, eller bare i underkant, overkant eller på sidene.
6. Pass på å ikke henge bildene for høyt eller for lavt. Du vil se bildene stående, heng dem derfor i en behagelig øyenhøyde. En god pekepinn er at avstanden fra gulvet til midt på bildet/bildeveggen bør være ca 170 cm.
7. Hvis du skal henge flere bilder over hverandre vil det være en fordel å henge de største og mørkeste motivene nederst.
8. En bildelist kan være en god løsning om du liker variasjon. Da kan du enkelt forandre utseende etter årstid eller humør.
9. Ikke heng bildene for spredt.
10. Sørg også for godt lys til bildeveggen. Spotter kan for eksempel festes i taket eller halogenlamper kan festes over bildene.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0