poster

Slik utnytter du plassen best mulig på små baderom

18. august 2020

Har du et lite bad i boligen din? Her gir vi deg praktiske tips om hvordan du kan utnytte plassen best mulig.

Franciska Munck-Johansen
av Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist
Del

Baderommet har mange ulike funksjoner, med dusj, vaskeservant og toalett. Små leiligheter har ofte også opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på baderommet.

I tillegg skal du ha lagringsplass til håndklær, toalettsaker og sminke. Kanskje ikke så rart det blir trangt?

Her gir vi deg noen gode og praktiske råd om hvordan du kan utnytte plassen best mulig på små bad, og kanskje du til og med vil oppleve at rommet virker større.

Her er tipsene:

1. Sørg for god plass til oppbevaring. Utnytt plassen under vaskeservanten. Det går også an å bruke møbler som kan kombineres som sitteplass og oppbevaring.

2. Flytt vasketøykurven til et annet rom, eller til et skap.

3. Tenk fargevalg. Lyse farger og blanke fliser gir økt romfølelse. Hvite fliser kan kombineres med fliser i en mørkere farge. Det skaper liv i rommet.

4. Gi baderommet liv med mosaikkfliser – enten på veggen bak vaskeservanten, veggen bak badekaret eller i dusjen.

5. Monter hyller på veggene. Hyller kan være både dekorative og praktiske. Monter hyller over toalettet eller badekaret.

6. Bruk store speil i baderommet. Et stort speil vil øke romfølelsen. Et speil på motsatt side av vinduet, hvis mulig, vil gi inntrykk av at du har to vinduer på det lille baderommet.

7. Vegghengt toalett passer godt til små baderom. De tar mindre plass, og er praktiske med tanke på renhold.

8. Kle én vegg med tre-panel. På den måten skaper du varme i rommet, og du får en flott effekt. Vertikale striper gir inntrykk av større takhøyde.

9. God belysning! Godt lys gir større trivsel i rommet du både starter og avslutter dagen i. Bruk gjerne ulike lyskilder. Foruten takspotbelysning, foreslår vi indirekte belysning under baderomsmøblene, samt punktbelysning i nisjen. Du trenger én type lys for barbering og sminke, og en annen type lys for spa-tid i badekaret.

10. Lag en nisje i veggen. En nisje er både praktisk og dekorativ.

11. Skap din egen luksus i baderommet med enkle, eksklusive elementer og artikler. I baderommet er det detaljene som teller.

Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist

Franciska Munck-Johansen

Franciska er kjent som interiørfotograf og -stylist, fra interiørreportasjer i de fleste store norske interiørblader som Interiørmagasinet, Vakre Hjem & Interiør, Bonytt etc, i tillegg til en rekke utenlandske magasiner.

Franciska er også en av Norges største interiørbloggere med bloggen Franciskas Vakre Verden. Hun har i tillegg gitt ut en rekke interiørbøker.