Slik utnytter du plassen best mulig på små baderom

18. august 2020 av Krogsveen
Har du et lite bad i boligen din? Her gir vi deg praktiske tips om hvordan du kan utnytte plassen best mulig.
Baderommet har mange ulike funksjoner, med dusj, vaskeservant og toalett. Små leiligheter har ofte også opplegg til vaskemaskin og tørketrommel på baderommet.
I tillegg skal du ha lagringsplass til håndklær, toalettsaker og sminke. Kanskje ikke så rart det blir trangt?
Her gir vi deg noen gode og praktiske råd om hvordan du kan utnytte plassen best mulig på små bad, og kanskje du til og med vil oppleve at rommet virker større.

Her er tipsene:

1. Sørg for god plass til oppbevaring. Utnytt plassen under vaskeservanten. Det går også an å bruke møbler som kan kombineres som sitteplass og oppbevaring.
2. Flytt vasketøykurven til et annet rom, eller til et skap.
3. Tenk fargevalg. Lyse farger og blanke fliser gir økt romfølelse. Hvite fliser kan kombineres med fliser i en mørkere farge. Det skaper liv i rommet.
4. Gi baderommet liv med mosaikkfliser – enten på veggen bak vaskeservanten, veggen bak badekaret eller i dusjen.
5. Monter hyller på veggene. Hyller kan være både dekorative og praktiske. Monter hyller over toalettet eller badekaret.
6. Bruk store speil i baderommet. Et stort speil vil øke romfølelsen. Et speil på motsatt side av vinduet, hvis mulig, vil gi inntrykk av at du har to vinduer på det lille baderommet.
7. Vegghengt toalett passer godt til små baderom. De tar mindre plass, og er praktiske med tanke på renhold.
8. Kle én vegg med tre-panel. På den måten skaper du varme i rommet, og du får en flott effekt. Vertikale striper gir inntrykk av større takhøyde.

9. God belysning! Godt lys gir større trivsel i rommet du både starter og avslutter dagen i. Bruk gjerne ulike lyskilder. Foruten takspotbelysning, foreslår vi indirekte belysning under baderomsmøblene, samt punktbelysning i nisjen. Du trenger én type lys for barbering og sminke, og en annen type lys for spa-tid i badekaret.

10. Lag en nisje i veggen. En nisje er både praktisk og dekorativ.

11. Skap din egen luksus i baderommet med enkle, eksklusive elementer og artikler. I baderommet er det detaljene som teller.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0