Slik utnytter du plassen best mulig på små baderom

18. februar 2022 av Krogsveen
Her gir vi deg gode, nyttige og praktiske tips til hvordan du best kan utnytte plassen på baderommet ditt.
Føler du at baderommet ditt er upraktisk, trangt og lite? Da kan det være fint å få noen gode tips om hvordan du best utnytter plassen.
Små leiligheter har ofte små baderom. I tillegg til dusj, servantinnredning, skap og toalett, skal du kanskje også ha plass til vaskemaskin og tørketrommel.
Her gir vi deg gode og praktiske råd om hvordan du kan utnytte plassen du har til rådighet.
1. Sørg for god plass til oppbevaring av håndklær og baderomsartikler. Utnytt gjerne plassen under servanten. Et veggmontert skap/langskap, eller vegghyller, er også praktiske oppbevaringsplasser. Hyller er både dekorative og praktiske. Monter dem gjerne over toalettet eller badekaret.

2. Flytt skittentøyskurven til et annet rom – gjerne inne i et skap.

3- Lyse farger og blanke fliser gir økt romfølelse. Hvite fliser kan kombineres med fliser i alle farger.
4. Gi baderommet ekstra liv med mosaikkfliser – enten bak servanten, eller i dusjen.
5. Bruk store speil. Det vil øke romfølelsen. Et speil på motsatt side av vinduet vil gi et inntrykk av to vinduer, og dermed mer lys.
6. Vegghengt toalett passer godt til små baderom. Det gjør også renholdet enklere.
7. Kle gjerne én vegg med trepanel. På den måten skaper du en varme i rommet. Vertikale striper gir inntrykk av større takhøyde.

8. God belysning er viktig. Det gir større trivsel, noe som er viktig, fordi du både starter og avslutter dagen på baderommet. Bruk gjerne ulike lyskilder, som takspotbelysning, punktbelysning over servanten, og en indirekte belysning under baderomsmøblene.

9. Lag en nisje i veggen. Den er både praktisk og dekorativ. Dusjen din kan plasseres i en nisje. En nisje er også et sted der du kan plassere noen av dine fine baderomsting.

10. I baderommet er detaljer viktige. Skap din egen luksus med enkle, eksklusive artikler eller
Foto: istock