poster

10 tips til små bad

Det er ikke alle som har store overdådige spa-bad. De fleste av oss har mindre bad som må romme mange ulike funksjoner. Men hva kan man gjøre for å utnytte plassen på badet best mulig? Og hvordan får man rommet til å virke større?

Franciska Munck-Johansen
av Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist
Del

10 gode tips for å utnytte plassen på små bad

1. Sørg for godt med oppbevaringsplass. Utnytt plassen under vasken med skuffer eller skap og bruk gjerne møbler som kan kombineres, for eksempel som både sitteplass og oppbevaring, som på bildet over. Du trenger heller ikke ha alt på badet. Vasketøyskurven kan for eksempel stå på vaskerommet eller i et skap på soverommet.

2. Lyse farger gjør at du får økt romfølelse, det samme gjør blanke overflater som for eksempel blanke fliser. Men det betyr ikke at alt må være hvitt. Kombiner gjerne hvite vegger med vegger med fliser i en mørkere farger. Det er med på å skape liv til rommet.

3. Bare fordi et bad er lite, trenger det ikke være kjedelig. Lag gjerne en vegg med mosaikkfliser bak vasken eller badekaret. Det kan være med på å løfte badet.

4. Hyller kan være både dekorative og praktiske. Utnytt gjerne plassen over badekaret eller toalettet, slik at du får mest mulig ut av plassen du har.

5. Et stort speil på badet vil øke romfølelsen. Har du det på motsatt side av et vindu, vil du i tillegg få opplevelsen av å ha to vinduer på badet.

6. Et vegghengt toalett passer godt til små bad siden de tar minimalt med plass.

7. Mange små bad blir for sterile fordi man ofte holder seg til hvite, rene og enkle flater. Ha en vegg eller to med treverk, da skaper du mer varme i rommet og du får en flott effekt. Vertikale striper gjør i tillegg at rommet virker høyere.

8. Sørg for god belysning. Fordelen med et mindre bad er at man trenger mindre av alt, det gjør at man kan legge litt ekstra i det man velger. God belysning har mye å si for trivselen på badet, det er her du både starter og avslutter dagen. Velg gjerne flere ulike lyskilder, som her, hvor det i tillegg til spotbelysningen fra taket er brukt indirekte belysning under baderomsmøblene og punktbelysning i nisjen. Ha også gjerne dimmer på badebelysningen. Du trenger ett lys til barbering og sminking, og et annet lys hvis du skal ha litt spa-tid i badekaret.

9. En nisje i veggen kan være en praktisk måte å utnytte plassen på, samtidig som det blir et dekorativt element.

10. Det er detaljene som teller, og det er ikke alltid så mye som skal til heller. Skap luksus på badet med enkle eksklusive elementer.

Det er detaljene som teller

Det er detaljene som teller

Franciska Munck-Johansen
Interiørfotograf og stylist

Franciska Munck-Johansen

Franciska er kjent som interiørfotograf og -stylist, fra interiørreportasjer i de fleste store norske interiørblader som Interiørmagasinet, Vakre Hjem & Interiør, Bonytt etc, i tillegg til en rekke utenlandske magasiner.

Franciska er også en av Norges største interiørbloggere med bloggen Franciskas Vakre Verden. Hun har i tillegg gitt ut en rekke interiørbøker.