Øvre Eiker - mer og mer attraktivt område som påvirkes av prisnivået i storbyene

14. desember 2021 av Krogsveen
Kun én times biltur fra Oslo kan du få kjøpt store, flotte eneboliger for prisen av en helt vanlig leilighet i Oslo.
Krogsveen i Hokksund runder ti år i år. Daglig leder Turid Borgersen opplyser at prisstigningen ikke kan følge de store byene, og har heller ikke gjort det de ti årene som Krogsveen har hatt kontor i Hokksund, men likevel ser eiendomsmeglerne en jevn tilstrømming av kunder som ønsker å bosette seg bynært, men landlig.
Vi ser at særlig Øvre Eiker har de siste årene fått økt tilflytting til kommunen, spesielt gjennom utbygging av boligområdene Ormåsen og Harakollen. Nye attraktive eneboliger og leiligheter bygges, og det totale antall salg i området øker, sier Borgersen.

Store prisforskjeller

«Nedre Eiker» og Modum har også mye aktivitet.
Flere og flere ønsker mer plass rundt seg, og da vil våre områder naturlig nok oppleve økt etterspørsel og økte priser. Boligmarkedet vårt påvirkes derfor av prisutviklingen i storbyene, selv om vi ikke har de raskeste stigningene. Kun én times kjøretur til fra Oslo, og 15-20 minutters kjøring fra Drammen, kan du derfor kjøpe en flott enebolig for prisen av en liten leilighet i Oslo. Og området vårt har dessuten en fin miks av alle typer boliger, sier Borgersen.
Hun legger vekt på at nærheten til naturen og fine rekreasjonsmuligheter i gangavstand fra de fleste boligområdene, er attraktivt for flere og flere.
Når vi kan legge ut nesten nye, store familieboliger med god standard, til pris 5 - 8 millioner, er det forståelig at flere og flere flytter til Øvre Eiker, sier Borgersen.

Tett samarbeid

Kontoret opererer i området Øvre Eiker, «Nedre Eiker», Modum og Sigdal. «Nedre Eiker» er nå en del av Drammen kommune, men Borgersen opplyser at Krogsveen Hokksund har et tett samarbeid med Krogsveen i Drammen.
- Vi har ukentlige møter med Drammen, og samarbeider tett. Derfor deler vi «Nedre Eiker» med Drammen-kontoret, og har også samme faglige leder, sier hun.
Når vi kan legge ut nesten nye, store familieboliger med god standard, til pris 5 - 8 millioner, er det forståelig at flere og flere flytter til Øvre Eiker.
Turid Borgersen, daglig leder Krogsveen Hokksund

På gateplan med god synlighet

Krogsveen i Hokksund har kontor sentralt i Hokksund, nærmere bestemt Stasjonsgata 51. Der jobber tre meglere og faglig leder.

- Kontoret vårt ligger midt i sentrum, og med god synlighet. Det er enkelt å komme hit med bil eller tog. Vi har parkering rett utenfor døren, og jernbanestasjonen ligger rett borti gata her, sier Borgersen.

Stigende etterspørsel av tilleggstjenester

Turid Borgersen, er, som andre Krogsveen-meglere opptatt av Krogsveens verktøykasse.
- Den er verdifull. Vi har stigende etterspørsel av flere tilleggstjenester. Mange setter pris på å få utvask av boligen sin, menflere ser også gleden i å få noen til å flytte for seg. Det er også økt etterspørsel etter malejobber. Folk har en travel hverdag med jobb, barn og fritidsaktiviteter, og det er lavere terskel, og generelt mer vanlig å betale for disse tjenestene, sier Borgersen.

Attraktiv arbeidsplass

Hun mener tilleggstjenestene gjør det mer attraktivt å jobbe i Krogsveen.
- Som meglere får vi da muligheten til i enda større grad enn tidligere, å gjøre boligreisen enklest mulig for kundene. Det er det vi søker etter, og i Krogsveen får vi muligheter til å lykkes med nettopp det, sier Turid Borgersen.
Går du med flytteplaner, ta kontakt med en av våre meglere, så tilrettelegger vi for en salgsprosess/kjøpsprosess med minst mulig stress for deg, legger hun til.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0