Krogsveen Bergen Vest med nytt fokus – og ny drakt

1. desember 2021 av Krogsveen
Krogsveen Bergen Vest opererer i et område med stor omsetning av boliger, og høy omløpshastighet. Nylig flyttet kontoret til strategisk plasserte Drotningsvik.
I 2020 var Krogsveen Bergen Vest markedsledende i bydelen. Omsetningen av boliger var høy, og da spesielt på leiligheter i Bergen Vest. Nå er det rettet fokus også på storkommunen Øygarden.
Christer Haugen og hans kolleger på Bergen Vest-kontoret har flyttet til nyoppussede lokaler på strategisk plasserte Drotningsvik. Derfra skal sju eiendomsmeglere sette sitt kvalitetsstemplede fotavtrykk – ikke bare i selve bydelen, men også i Øygarden kommune. Det nye kontoret ligger plassert midt i nedslagsfeltet meglerne opererer i.

- Vi har en god posisjon i Bergen Vest, men gleder oss nå til å sette et skikkelig fotavtrykk i langstrakte Øygarden kommune. Vi opererer med to meget lokalkjente og dyktige meglere i dette området, sier Haugen.

Lurer du på hva boligen din er verdt? Sjekk din boligverdi her

Meglere med inngående lokalkunnskap

Eiendomsmeglerne Kjell Fjellstad og Sindre Brakstad er lommekjent i området der de nå skal operere. Begge er født, oppvokst og bosatt på Sotra i Øygarden kommune. Brakstad er ansatt hos Bergen Vest, mens Fjellstad opererer fra Krogsveen Askøy.

- Markedet i Bergen Vest fungerer veldig bra. Vi var markedsledende i denne bydelen i 2020, og opplever at det er godt press på visninger. Utfordringen er at etterspørselen er større enn tilbudet. Vi har rett og slett for få boliger til salgs, sier Haugen.
Christer Haugen, daglig leder Krogsveen Bergen vest

Mest leiligheter

Haugen og hans kolleger selger for det aller meste leiligheter i bydelen de opererer i.

- Det er en forholdsvis lav andel av eneboliger, tomannsboliger og rekkehus i vår bydel. Det skulle vi gjerne solgt mer av, men det er ikke så mange som selger denne typer boliger i denne bydelen. Det er heller ikke så mange eneboliger i denne bydelen, forteller Haugen.
Markedet i Bergen Vest fungerer veldig bra. Vi var markedsledende i denne bydelen i 2020, og opplever at det er godt press på visninger. Utfordringen er at etterspørselen er større enn tilbudet. Vi har rett og slett for få boliger til salgs.
Christer Haugen, daglig leder, Krogsveen Bergen Vest

Kundene kommer tilbake

Det til tross; flere og flere boligkunder kommer tilbake når de skal selge bolig.

- Vi ser at de kommer tilbake til oss. Jeg har flere kunder som har valgt meg opp til tre ganger ved boligsalg. Det er en tillitserklæring, og et kvalitetsstempel, sier Haugen.

Øygarden – et stort potensial

Øygarden er foreløpig nokså upløyd mark – frem til nå. Øygardenble storkommune i 2018, da kommunene Fjell, Sund og Øygarden ble slått sammen til én kommune. Innbyggertallet i 2020 var drøyt 38.000.

- Det er en langstrakt kommune med store avstander, der hovedtyngden av boliger er eneboliger. Det er imidlertid en del nybygging av leiligheter i og rundt tettstedene i Øygarden, så det er absolutt et potensial her, selv om omløpshastigheten for boliger i Øygarden er fra 40-60 dager. Det går normalt noe lengre tid for å få solgt en bolig i Øygarden enn i Bergen Vest, forklarer Haugen.

Har et stort fortrinn

Frem til nylig har det kun vært ett meglerhus med kontor i Øygarden kommune, men nå har Krogsveen tatt opp kampen om boligkundene også i denne kommunen.
Haugen understreker at Krogsveen har et stort fortrinn i kampen om boligkundene.
- Vi har kun meget lokalkjente meglere. Alle på vårt kontor er lokale folk som kjenner markedet her ut og inn. Det er et stort fortrinn, sier han.
Haugen legger også stor vekt på Krogsveens verktøykasse. Meglerne og kundene drar stor nytte av Boligsøkerregisteret, Start Smart, og Krogsveen Pluss. Tilleggstjenestene blir mer og mer brukt.

- Personlig har jeg meget stor nytte av Boligsøkerregisteret ovenfor kundene mine, og det har alle vi som jobber her. I tillegg etterspør kundene mer og mer av tilleggstjenestene våre. Spesielt utvask, flyttehjelp og lagring. Sistnevnte blir brukt mer og mer, forteller Haugen.

Kvalitetssikrede tjenester

Enkelte kunder velger også håndverkstjenestene som Krogsveen tilbyr.
- Håndverkstjenester er dyrt. Det koster penger å pusse opp en bolig i dag. Fordelen med å bruke våre håndverkstjenester, er at de er kvalitetssikret og at vi legger ut for alle tjenestene frem til boligen er solgt og utleggene trekkes av oppgjøret.Krogsveen har selvsagt kun avtaler med firmaer som er kvalitetssikret. Det er en stor sikkerhet for kunden.
Personlig har jeg meget stor nytte av Boligsøkerregisteret ovenfor kundene mine, og det har alle vi som jobber her. I tillegg etterspør kundene mer og mer av tilleggstjenestene våre. Spesielt utvask, flyttehjelp og lagring. Sistnevnte blir brukt mer og mer.
Christer Haugen, daglig leder, Krogsveen Bergen Vest

Markedsandeler

I skrivende stund er det totalt solgt 974 boliger i Øygarden så langt i år. Tallet for Bergen Vest er 1000 boliger.
Krogsveen Bergen Vest hadde en markedsandel på 11 prosent i 2020, og 9 prosent, så langt i år. I Øygarden er markedsandelen så langt i år, 6 prosent – mot 7 prosent i hele 2020. Så vi har nå rigget oss og er klare for flere salg, sier Haugen.