Lokalkjente meglere med verdens beste verktøykasse

8. november 2021 av Krogsveen
20 år som megler, men aldri jobbet med så gode tjenester som hos Krogsveen. Kjell Fjellstad (43) er klar til å ta markedet i Øygarden med Sindre Brakstad (28).
Kjell Fjellstad og Sindre Brakstad er lommekjent i området der de nå skal operere. Begge er født, oppvokst og bosatt på Sotra i Øygarden kommune.
Etter 20 år i megleryrket bestemte Fjellstad seg for at Krogsveen skulle være hans neste arbeidsgiver. Etter to uker er han svært tilfreds.
Ikke bare innehar han spisskompetanse på boligmarkedet i Øygarden kommune og omliggende steder, men nå har han fått supre tilleggstjenester som gjør at han kan tilby kundene sine en helt annen boligreise enn før han byttet jobb.

- Jeg har aldri hatt noe skikkelig Boligsøkerregister, Start smart eller Tilleggstjenester å jobbe med. Jeg har vært kun noen uker i jobben her hos Krogsveen på Askøy, men dette ser unektelig veldig bra ut, sier Fjellstad.

Øker mulighetene for å lykkes

Han er født, oppvokst og bor på Sotra, i likhet med megleren han skal dele markedet med, Sindre Brakstad. 28-åringen jobber hos Krogsveen Bergen Vest – ikke langt unna Sotra.

Brakstad mener Krogsveens verktøykasse med Boligsøkerregisteret, Tilleggstjenestene og Start smart er vesentlige faktorer som øker mulighetene for at de vil lykkes i Øygarden kommune og omliggende områder.

- Spesielt dette med Boligsøkerregisteret drar vi stor nytte av. Gjennom Boligsøkerregisteret får vi en god dialog med de som er på jakt etter bolig i områdene våre, og vi bruker jo det hele tiden. Det har en klar effekt for boligselgerne fordi vi vet hvem kjøperne er og vet hva de er ute etter, sier Sindre.
Kjell Fjellstad og Sindre Brakstad
Jeg har aldri hatt noe skikkelig Boligsøkerregister, Start smart eller Tilleggstjenester å jobbe med. Jeg har vært kun noen uker i jobben her hos Krogsveen på Askøy, men dette ser unektelig veldig bra ut.
Kjell Fjellstad, eiendomsmegler Krogsveen Askøy

Forlenger forholdet til kunden

Selv om han kun har tre og et halvt år bak seg i bransjen, har han meget god erfaring med bruken av Tilleggstjenestene og Krogsveens eget konsept Start smart.

- Start smart er rett og slett gøy å bruke. Med Start smart er vi med på hele reisen, og forlenger forholdet vårt til kunden da vi er med helt fra starten av tankeprosessen rundt det å flytte. Vi hjelper folk med å finne drømmeboligen, vi gir tips og råd til budrunden, og vi hjelper kundene med å forstå innholdet i salgsoppgaven og kan si noe om både prisnivået og salgbarheten av boligen Det er noe folk flest setter veldig pris på. Tilbakemeldingene forteller oss det, sier Sindre Brakstad.

Lokalkunnskap = god motivasjon

Sindre Brakstad (28) fikk sitt Eiendomsmeglerbrev for få uker siden. Nå har han egen konsesjon fra Finanstilsynet til å jobbe selvstendig med eiendomsmegling. Utdannelsen var unnagjort i 2019. Da hadde Sindre halvannet års fartstid som trainee mens han studerte. Fra 2019 har Sindre vært ansatt som meglerfullmektig på Bergen Vest-kontoret til Krogsveen.

- Jeg stortrives her. Ikke minst fordi jeg får lov til å ha fokus på det området jeg er født, oppvokst og bor i - det området jeg kjenner aller best. Det er fryktelig god motivasjon, sier Sindre bestemt.

Ble storkommune

Sammen med rutinerte Kjell Fjellstad hos Krogsveen Askøy skal 28-åringen nå ha ansvaret for boligsalg i Bergen Vest, i tillegg til hele Øygarden kommune.

Sistnevnte ble storkommune i 2018, da kommunene Fjell, Sund og Øygarden ble slått sammen til én kommune. Innbyggertallet i 2020 var drøyt 38.000.

Øker troverdigheten

- Både Kjell og jeg kommer opprinnelig fra dette området, og vi kjenner det som våre egne bukselommer, sier Sindre.

Han mener lokalkunnskap er ekstremt viktig.

- Troverdigheten vår som meglere øker vesentlig når kundene forstår at vi har god lokalkunnskap. Det er stor forskjell på å kjenne hver sti og snarvei, og samtidig kunne vite alt som barnhager, skoler og fritidstilbud, fremfor å finne det ut via Google map. Kunden merker dette, sier Sindre Brakstad.