logo
poster

Hva skjer med BSU kontoen når du fyller 34 år?

9. juni 2017

Helt siden ungdomsårene har du spart i BSU, men i det du fyller 34 år er det slutt. Eller er det egentlig det? Vi har spurt forbrukerøkonom Maria Setsaas i Danske Bank om BSU – les her for nyttig info og gode råd!

Maria Setsaas
av Maria Setsaas
Forbrukerøkonom, Danske Bank
Del

Er du usikker på hva du bør gjøre med BSU-kontoen når du fyller 34 år? Eller lurer du på hva du ikke kan bruke de oppsparte pengene til? Her får du fasiten.

Boligsparing for Ungdom (BSU) er for deg som er 33 år eller yngre. Du kan spare inntil 25 000 kroner i året til og med det kalenderåret du fyller 33 år, og maksimalt 300 000 kroner. I det du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på BSU-kontoen, men du trenger likevel ikke å avslutte den. For å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag, bør du beholde kontoen til du fyller 34 år.

Du kan spare i BSU til og med kalenderåret du fyller 33 år, men du trenger ikke avslutte den! Renta du får på BSU-kontoen er bedre enn det du betaler i renteutgifter på lånet ditt, så det lønner seg derfor å la pengene stå og forrente seg om du ikke skal investere i ny bolig.

Maria Setsaas

Renta du får på BSU-kontoen i dag, er bedre enn det du betaler i renteutgifter på lånet ditt. Det lønner seg derfor å la pengene stå og forrente seg om du ikke behøver dem for å investere i ny bolig. Pengene kan du bruke til å kjøpe deg ny bolig senere, eller du kan nedbetale lån på bolig som du har kjøpt etter at du opprettet BSU.

Du kan ikke bruke BSU-pengene til å kjøpe eller nedbetale gjeld på en hytte, da bryter du avtalen du har inngått med banken. Du kan heller ikke bruke BSU-pengene til å betale påkostninger, oppussing eller vedlikehold av boligen din. Husk at om du tar ut BSU-pengene for å bruke de på noe annet enn bolig, må du betale tilbake de skattefradragene du har fått.

Fakta om BSU:

  • Du kan kun opprette én BSU-avtale
  • Du kan spare inntil 25 000 kroner per år
  • Maksimalt sparebeløp er 300 000 kroner innen du fyller 33 år. Men du bør beholde kontoen til det året du fyller 34 for å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag
  • Hvis du tar pengene ut av kontoen, kan du ikke fortsette å spare senere
  • For mer info, klikk deg inn på danskebank.no/bsu
Maria Setsaas
Forbrukerøkonom, Danske Bank

Maria Setsaas

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu

Sentralbord: 67 52 95 50

Følg oss på FacebookMeld deg på nyhetsbrev

© 2020 Krogsveen AS

logo

Martin Linges vei 17, 1364 Fornebu
Sentralbord: 67 52 95 50

© 2020 Krogsveen AS 2018

PersonopplysningerBruk av cookies