Invester og vedlikehold utearealet i sommer

7. mai 2023 av Krogsveen
Jevnlig vedlikehold av boligen og uteareal er en verdifull investering for boligens verdi. Her er noen tips til hvilke tiltak du kan gjøre nå i sommer.

Sjekk taket for ødelagte taksteiner

Taket blir ofte neglisjert, til tross for at riktig vedlikehold kan doble levetiden. Vi anbefaler å inspisere taket minst én gang i året. Ved å erstatte ødelagte taksteiner og fjerne mose og skitt, kan du vanligvis opprettholde takets tilstand.
Husk å ta nødvendige sikkerhetstiltak når du beveger deg på taket.

Legg belegningsstein i gårdsplassen

Å bruke belegningsstein er en relativt enkel måte å forbedre utseendet på eiendommen for de som er handy. Det finnes mange forskjellige typer stein i ulike prisklasser som kan bidra til å forbedre helhetsinntrykket. Du kan finne veiledende videoer på YouTube som viser deg trinn for trinn hvordan det gjøres.

Bygg utetak over terrassen

Sommeren i Norge er ikke alltid preget av sol og klar himmel. Likevel kan en permanent takkonstruksjon over uteplassen gjøre det mer attraktivt å sitte ute, selv når det regner.
Det finnes forskjellige alternativer som termotak, paneler eller teltløsninger. Det er lurt å rådføre seg med noen som har erfaring, eller spørre om tips og råd i nærmeste byggevarehus.

Sett opp hekk mot naboen

Det finnes mange fine hekkplanter som både skjermer for innsyn og skjuler gjerdet hvis ønskelig. I tillegg kan en hekk brukes til å skape ulike soner i hagen.
Du kan velge hekker som forblir grønne hele året. Hvis du har litt tålmodighet, kan det være mye rimeligere å kjøpe en lav hekk som vokser seg høy i løpet av noen år.

Beis sørsiden av huset

Kanskje har sørsiden av huset blitt falmet? Et strøk med maling på sørsiden kan gjøre en stor forskjell og muligens utsette behovet for å beise hele huset i enda et år.

Frisk opp inngangspartiet

Inngangspartiet er vanligvis det første inntrykket gjestene får av huset. Enkle grep som et nytt inngangsskilt, en frisk dørmatte og en plante ved siden av døren kan gi en helt annen følelse.

Nye planter

Stauder er flotte planter som kommer tilbake år etter år og finnes i et utall varianter. Staudene kan kombineres med ulike typer planter og er vanligvis lette å vedlikeholde. Du kan kjøpe nye stauder eller be venner/naboer om å få en liten del med rot til å plante.

Fiks det løse trappetrinnet!

Vi har alle minst én uferdig eller ødelagt ting på eiendommen vår, enten det er et løst trappetrinn, en manglende list eller en løs planke i gjerdet. Ta tak i det nå, for det blir ikke enklere i morgen!

Olje eller beis terrassen

Enten du velger å olje eller beise terrassen, er forarbeidet som regel halve jobben. Begynn med å vaske terrassen grundig. Husk å skylle av rengjøringsmiddelet slik at det ikke blir liggende.
Når det gjelder valget mellom olje og beis, er beis vanligvis mer holdbart og krever mindre vedlikehold. Påføring av beis tar litt lengre tid enn med olje, men olje er enklere å påføre. Valget er ditt!
Les også:
Foto: istock
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0