Krogsveen fyller 45 år – her møter du læremesteren og læregutten

1. mars 2020 av Krogsveen
Han hadde knapt gjort ferdig førstegangstjenesten før faren ba ham starte meglerhus. Nå – 45 år senere – har Gunnar Krogsveen forlengst overlatt roret til «lærergutten» Stian Kløfta.
45 år lange tradisjoner til tross; verdiene er de samme nå som den gang. Ærlighet. Det å bry seg, ha lyst og vilje. De vil ha meglere som er stolte av sitt håndverk, og som gjør sitt ytterste for å sikre at både selgere og kjøpere blir tilfredse.
I TV-stua – et av Krogsveens flere møterom i moderne lokaler på Fornebu – sitter Gunnar Krogsveen på en barstol og lener seg fremover på bordet.
På den andre barstolen sitter nåværende administrerende direktør Stian Kløfta. Opprinnelig eiendomsmegler som solgte sine første boliger i 1998 etter grundig opplæring av Gunnar Krogsveen.

Startet Krogsveen da sjefen ble født

Sammen ser de 45 år tilbake i tid. Til dagen da Gunnar startet selskapet. Samme år som Stian ble født.
Eiendomsmegling var definitivt ikke mitt førstevalg. Det var fatterns idé. Han var pensjonert politimann, da jeg var ferdig med førstegangstjenesten, og foreslo eiendom. Jeg trodde det var kjedelig, helt til jeg forsto at det handlet om mennesker, sier Gunnar Krogsveen.
Først startet han firma sammen med faren og en advokat. 26 år gammel etablerte Gunnar Krogsveen sitt eget. Han hadde tatt sin eiendomsmeglereksamen, fått autorisasjon og tenkte allerede da at han ville bygge noe som var større enn ham selv. Noe som kunne leve, selv når han ikke lenger ville jobbe der.

Første kontoret var i Sandvika, Bærum

Fra det første kontoret i Helgerudgården i Sandvika, startet den møysommelige jobben med å bygge stein for stein. Lokalkontorer ble senere etablert i Asker, på Majorstua, Grefsen og Grünerløkka.
I 1997 kjøpte Krogsveen et større meglerkontor på Romerike og ble et av Norges største meglerfirma. I 2002 og 2003, innså Gunnar Krogsveen at det var på tide å erstatte seg selv, og i 2005 solgte han, sammen med sine medaksjonærer - ansatte i selskapet - Krogsveen til Danske Bank. Han selv fortsatte som coach for eiendomsmeglere med fokus på salg og kundebehandling.
Jeg var ærlig med meg selv, og innså at jeg er mer en gründer enn en driver. Se her – se på disse hendene. De er ikke laget for papirarbeid, vettu – sier Gunnar Krogsveen. Jeg må jobbe med folk og være i naturen.

Verdiene står ved lag i Krogsveen

Nye eiere til tross; verdiene forblir de samme i Krogsveen. Det sørger blant annet dagens administrerende direktør Stian Kløfta for.
- Jeg lærte mye da jeg gikk på Krogsveen-skolen til Gunnar. Blant annet forsto jeg raskt at det å være ærlig, bry seg, ha en god porsjon lyst og masse vilje, er grunnverdier og som jeg fremdeles styrer etter. Det er grunnpilarene til Krogsveen og ingen kan være ansatt uten å inneha disse, sier Stian Kløfta.

Er vi verdens mest innovative eiendomsmeglere?

I tillegg var Gunnar Krogsveen en av de mest innovative eiendomsmeglerne gjennom tidene. Han sto blant annet bak såkalte sikringsobligasjoner med tinglysningssperre – en ordning som gjorde det lettere og raskere å overta boliger.
Og da Gunnar ønsket dataverktøy, løste han det med å etablere eget IT-selskap. I tillegg byttet han ut ordet klienter med kunder.
- Det er forskjell på hvordan du forholder deg til de to begrepene. Kunden er nærmere, sier Gunnar Krogsveen.
På toppen av det hele gikk han i bresjen for at meglerstudiet ble en del av høyskolen, og sikret dermed høyere kompetanse i hele bransjen.
Innovasjonslysten lever videre i Krogsveen. De har videreutviklet sitt Boligsøkerregister til nytte for både kjøperne og selgerne. De var først ute med elektronisk budgivning og de siste årene har de utviklet sømløse flyttehjelpstjenester hvor meglerhuset tar all risiko. Målet er å gjøre det enklere for alle som vil flytte.
- Vi vil fortsette å hegne om våre kjerneverdier samtidig som vi er fremover-lente og innovative. Det er en forventning alle våre ansatte og kunder kan ha, sier Kløfta.

Spretter champagnen 1. mars

Lærermesteren ser på lærlingen – og virker tilfreds. Gunnar Krogsveen er fornøyd med utviklingen og framtidsutsiktene, og er glad for at han kan bruke sin tid på landbruk, styreverv, og jakt og fiske, fremfor administrative oppgaver.
Men fremdeles brenner Gunnar for god kundebehandling. I dag holder han kurs for 10 unge meglere i Krogsveen. Enkelte sannheter går ikke ut på dato.
Stian Kløfta virker også tilfreds. Kun noen måneder inn i sitt første år som toppsjef, styrer han en skute med stødig kurs mot enklere flytteprosesser for kunden. Med innovative løsninger og dyktige meglere på laget, er han sikker på å lykkes med videre vekst.
1. mars feirer de 45 år. Det blir en enkel markering. Tallet er tross alt ikke rundt. Men det blir en markering verdig en godt voksen meglergigant.

Fakta om Krogsveen

  1. Etablert av Gunnar Krogsveen i 1975
  2. Solgt til Danske Bank i 2005
  3. Reprivatisert med Pareto som eier fra 2018
  4. 54 lokalkontorer fra Trondheim til Sørlandet
  5. 380 ansatte
  6. Omsetter ca. 8.000 bruktboliger årlig.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0