Pepperkakeauksjonen i 2022 slo alle rekorder!

4. januar 2023 av Krogsveen
Tradisjonen tro arrangerte Krogsveen før jul budrunder på pepperkakehus laget av barn rundt omkring i landet. Det ble samlet inn overkant av 175.000 kroner!
Hvert år kaster flere Krogsveen-kontorer seg på den fine førjulstradisjonen, som ble startet for 17 år siden av avdelingen i Bamble.
- Ideen har vært å kunne hjelpe barn med spesielle behov, sier Henrik Tangen, daglig leder ved Krogsveenkontoret i Bamble. Han er selve pepperkakehusmegleren i Bamble.
Pengene som blir samlet inn går uavkortet til organisasjoner som skal hjelpe barn.

Barn hjelper barn

Pepperkakeauksjonen går ut på at barnehager, SFO og skoler blir invitert til å være med å lage pepperkakehus. Deretter kan hvem som helst by på husene. Budrundene blir styrt av meglerne, som har god erfaring med å selge vanlige hus, men ikke alle har like lang fartstid som pepperkakehusmegler. Alle inntektene blir donert til veldedige organisasjoner som utelukkende jobber for barn. Konseptet er altså at barn hjelper barn.

Barne-og ungdomsavdelingen Sørlandet sykehus

Krogsveen i Kristiansand deltok for første gang. Med litt tips og triks fra den mer erfarne avdelingen i Bamble, har det gått over all forventning.
-Det har vært et stort engasjement fra samtlige på kontoret, både med å spre budskapet om deltagelse til barnehager og skoler, men også å få engasjert bedrifter til å komme med bud på husene, sier Camille Wehus, pepperkakehusansvarlig i Kristiansand.
De fikk samlet inn 41 750 kr som de har valgt å gi til gavekontoen til Barne-og ungdomsavdelingen Sørlandet sykehus. Pengene skal blant annet bidra til å drifte sykehusklovnene videre.
-Etter å ha fått inntrykk av at flere barn enn tidligere er innlagt på barne- og ungdomsavdelingen, kjente vi at dette ble en viktig sak å donere pengene til, sier Camilla.
Ideen har vært å kunne hjelpe barn med spesielle behov.
Henrik Tangen, Krogsveen Bamble

Hjelpende hender

Også avdelingen i Lillestrøm deltok for første gang på pepperkakeauksjonen og er svært fornøyd med å ha samlet inn 20 130 kr til Hjelpende Hender.
-Vi valgte Hjelpende Hender fordi de driver med veldedighet på Romerike, og hjelper mer enn 400 mennesker med ulike nødvendigheter hver måned, sier Anine Holter som jobber som eiendomsmegler i Lillestrøm.
Pengene kom nok spesielt godt med i julen. Da deler organisasjonen blant annet ut store matesker med julemat, godteri, drikke og andre nødvendigheter. I tillegg får barna gaver de ønsker seg innenfor rimelighetens grenser. Anine og resten av hennes kolleger på Lillestrøm ser frem til å bli med også neste år.

Barnas Røde kors

Krogsveen i Larvik valgte å gi pengene de fikk inn til Barnas Røde Kors. I Barnas Røde Kors fremmer de moro, mangfold og mestring ute i det fri. De er for det meste utendørs og lærer barna hvordan de kan bruke nærmiljøet på en trygg og aktiv måte. Organisasjonen kunne glede seg over å få 17 739 kr fra gjengen i Larvik.

Deltakere Krogsveen Pepperkakeauksjon 2022

Bamble Lokalforeningen Mage-tarmforbundetSamlet inn 36 547,-
Fyllingsdalen Barn og familier i FyllingsdalenSamlet inn 22 188,-
Kristiansand Barne-og ungdomsavdelingen Sørlandet sykehusSamlet inn 41 750,-
Larvik Barnas Røde KorsSamlet inn 17 739,-
Lillestrøm Hjelpende henderSamlet inn 20 130,-
Lørenskog ErkeenglerSamlet inn 33 300,-
Sandefjord FrelsesarmeenSamlet inn 
Trondheim Mental helse ungdomSamlet inn 3905,-