Seks fordeler med å la Krogsveen leie ut boligen din

7. mars 2021 av Krogsveen
Har du bolig du vil leie ut? Her gir vi deg seks fordeler med at Krogsveen gjør jobben for deg.
Enkelte leier ut fordi de – i en periode – flytter til utlandet. Andre leier ut fordi de har en bolig nummer to og gjerne vil tjene ekstra penger.
Eiendomsmegler Thomas Dideriksen har ansvaret for utleie i Krogsveen, avdeling Sagene. Her får du hans seks beste råd om hvorfor det lønner seg å la eksperter som Krogsveen ta utleieansvaret for deg.

1. Vi finner leietaker til din bolig

Vi hjelper deg med å finne leietaker. Hvis leieforholdet endrer seg, finner vi ny leietaker, sier Dideriksen.

2. Vi gjør bakgrunnssjekk, referansesjekk og såkalt kredittsjekk på alle leietakere

En kredittsjekk viser en persons økonomiske fasit, og kan ikke foretas av privatpersoner.
Vi innhenter referanser fra andre leieforhold og har verktøy som gir helt andre svar enn det du som privat utleier har mulighet til å innhente. Personlig er jeg overrasket over hvor mange som har betalingsanmerkninger, ikke har betalt husleie og som har havnet i luksusfellen. Det synes dessverre ikke alltid på dem, sier Dideriksen.

3. Vi skreddersyr leiekontrakten og benytter ikke standardkontrakter

Vår erfaring er at hvert utleieforhold lever sitt eget liv, og har spesielle behov. Blant annet spesifiserer vi strenge vedlikeholds-krav for utleier som gjør at boligen skal leveres tilbake i god stand. Vi tar 50-60 bilder av hver bolig, for å sikre oss hvordan leiligheten ser ut ved utleietidspunkt, slik at vi kan dokumentere alle detaljer når utleieforholdet opphører. Det er trygt for utleier og også en sikkerhet for leietaker fordi leietaker da ikke blir beskyldt for andres mislighold, sier Dideriksen.

4. Vi følger opp eventuelle økonomiske mislighold

Hvis leietaker ikke betaler, sørger vi for å sende purringer samt følge opp eventuelle inkassokrav. Vi legger ut for husleien i to måneder.

5. Vi tar jobben med eventuelle utkastelser

Hvis leieforhold misligholdes, sender vi begjæring til namsmannen og følger opp utkastelsesforholdet profesjonelt. Det er en stor fordel for alle parter at utkastelser skjer profesjonelt. I slike saker jobber vi tett sammen med vår fagansvarlige advokat. Det er namsmannen i samarbeid med politiet som står for utkastelsene, da dette ofte er personer som er i pressede situasjoner.

6. Du tegner utleieforsikring hos oss

En utleieforsikring dekker tap av husleie i seks måneder, depositum for tre måneder, ødeleggelser for opptil 500.000 kroner og kostnader ved eventuell utkastelse. En utkastelse koster 10.000 – 30.000 kroner
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0