Fra 2-roms til 3-roms – slik kan du endre planløsningen i leiligheten!

19. juni 2022 av Krogsveen
Med dagens boligpriser kan det være nødvendig å gjøre fysiske endringer i leiligheten man kjøper. For eksempel å få lagt inn et ekstra soverom.

Fra 2-roms til 3-roms; flytt kjøkkenet

Her er en leilighet på Sagene – kjøpt som 2-roms med “to” sammenhengende stuer og separat kjøkken. Denne kan lett bygges om til planløsningen til høyre.
Fra 2-roms til 3-roms
Da får man kjøkkenet i tilknytning til stua og to gode soverom. Man kunne også valgt å åpne helt opp mot den nye stua for å få en mer åpen kjøkken-stue løsning. Soverommet nærmest entreen kan leies ut, da dette rommet nå ligger litt i utkanten av leiligheten med lett tilgang til bad og kjøkken.
I tillegg til å være en mer funksjonell leilighet og med utleiemulighet, vil denne endringen garantert gi mer inntekt ved videresalg.
Folk som etterspør denne type leilighet sentralt i Oslo er mer opptatt av effektiv plassutnyttelse, enn av å ha to stuer.

Fra 1-roms til 2-roms

Her er det laget et lite kjøkken i den ene delen av stuen, samt et eget soverom. Et separat soverom blir som regel foretrukket fremfor et større kjøkken i en liten leilighet. Man kan lage mye god mat på et lite  kjøkken  også!
Et separat soverom blir som regel foretrukket fremfor et større kjøkken i en liten leilighet. Man kan lage mye god mat på et lite kjøkken også!
Fra 1-roms til 2-roms

Kostnader

Kostnader til disse endringene vil variere etter hva slags kjøkken man velger. Enten om man flytter det gamle eller kjøper nytt, og selvsagt prisen på dette. Ikke vær redd for å gå på et slikt prosjekt selv om du ikke er handy selv , det behøver ikke bli så dyrt å bruke  håndverker .  Husk forresten alltid å inngå skriftlig kontrakt med håndverker!Tilkobling til vann er også en sak som spiller inn. Det enkleste er å legge kjøkkenet vegg i vegg med bad. I disse eksemplene blir det litt avstand fra bad til kjøkken. Vannrør må dermed legges i tak eller gulv – det rimeligste er tak. Og det må etableres pumpe i tilknytning til utslagsvask i kjøkkenet dersom det ikke er mulig å få til tilstrekkelig fall for vannet.
Boligkjøpsrådgiverne i Krogsveen har kontakt med håndverkere slik at det kan innhentes kostnadsoverslag på endringene før budrunden. På den måten er du sikker på å ha nok penger til å få gjennomført de planlagte endringene.
Ta kontaktdersom du vil ha hjelp til å vurdere hvordan du kan tilpasse en bolig til ditt behov.
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0