Slik oppnår du høyere pris for boligen!

14. september 2017 av Krogsveen
Skal du oppnå høyest mulig pris for boligen din, må du få boligen til å fremstå mest mulig attraktiv. Med enkle grep, noen er til og med helt gratis, kan du heve inntrykket av boligen og dermed øke salgsverdien betraktelig. Les våre tips her!

Sørg for at boligen er ryddig og ren

Det burde nesten ikke være nødvendig å nevne, men det viser seg at mange ikke tar seg tid til å rydde og gjøre boligen skikkelig ren før visning og salg. Første prioritet er at boligen er ren, pen, ryddet og godt luftet. En god vask bør foretas, dette bidrar også til å lette jobben ved flytterengjøring.
Rydd bort de mest personlige eiendelene: familiebilder, tannbørster, klær bør ikke ligge på gulv etc. Sørg for at boligen gir en god følelse og en gjenkjennelse for evt. budgivere, ikke fjern for mye slik at boligen fremstår som steril. Vis luft, lys og plass, trekk fra gardiner og persienner.
Sørg for at sluk på bad og oppvaskkummen på kjøkkenet er rene og fri for smuss. Rydd bort oppvasken! Enkelte går grundig til verks på visning og dette gir visningsdeltakere og evt. budgivere en indikasjon på hvor nøye forrige eier har vært.
Røyking bør unngås innendørs i god tid før salgsperioden, ta hensyn til eventuelle allergikere.

Fiks alle små irriterende feil

Fiks alle småting som du selv irriterer deg over at ikke er i orden; den løse gulvlisten eller skapdøren som ikke lukker seg igjen. Finn frem hammer, skrutrekker og tang og ta fatt på disse små, men viktige forbedringene av boligen!

Lytt til råd fra megler

Man ser seg ofte blind på egen bolig, og jeg møter også på selgere som nærmest har et kjærlighetsforhold til enkelte deler av boligen. Dette er fullt forståelig, men dessverre er det slik at det du selv kanskje oppfatter som et sjarmerende særpreg i boligen din fort kan oppfattes som en svakhet av eventuelle budgivere. Lytt derfor til råd fra en erfaren megler eller evt. lei inn en stylist som er spesialist på å få boligen til å fremstå som mest mulig attraktiv. Små endringer skaper gjerne store forandringer. Dette er fagfolk på området og både råd fra megler og stylist kan ha stor innvirkning på prisen vi oppnår for din bolig.

Sørg for et godt førsteinntrykk – skap et innbydende uteområde

Uteområdet må klargjøres, dette er det første folk ser når de kommer på visning. Dette er førsteinntrykket eventuelle kjøpere får av boligen, så inngangsparti og eventuelt hage må se innbydende ut. Selv om du bor i et borettslag er det fullt mulig å pynte opp med en krukke med blomster på utsiden, og du kan i alle fall sørge for at det er feiet den dagen det er visning.
Se flere av våre tips:
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0