poster

Tips til visning i mørketiden

1. desember 2016

Skal du selge bolig på vinteren er det ekstra viktig å legge flid i arbeidet for å gjøre boligen hyggeligst mulig. Mange frykter dårligere pris ved salg av bolig i årets siste eller første måneder, fordi det er mørkt og trist ute. Resultatet er færre objekter ute i markedet og tilsvarende stor oppmerksomhet om boligene som ligger ute for salg. Det gir som regel gode priser.

Del

Den som ønsker best mulig pris for boligen må gjøre sitt for at den skal fremstå best mulig. Det kan du som skal selge gjøre noe med. For det er nemlig to mål som står høyere enn alle andre; Boligen må se innbydende ut på bildene i annonser og prospekt og det må være trivelig å være på visning.

Rydd før visning!

Det første handler om å rydde ut av hyller, kriker og kroker. Bilder og gjenstander uten en estetikk som passer boligen tas bort. Luft er hyggelig og innbydende. Og man legger bedre merke til løsningene og interiøret på en tid når uteområdene og det som er utenfor vinduene ikke legges like godt merke til. Et ryddig og luftig hjem ser mer innbydende ut på bilder.

Ha nok av lys - elektronisk og levende

På visning gjelder det å sikre tilstrekkelig lys, både lamper og stearinlys. Hva bidrar til å gjøre det lunt og godt i boligens oppholdssoner? Noen ekstra puter? Saueskinn og røde epler? Hva er nøytrale, men gode dufter å fylle boligen med?

Sørg for et godt førsteinntrykk

Ikke glem inngangspartiet, oppgangen og evt. balkong eller terrasse. Også der bør det være rent, ryddig og trivelig. Hva ville du selv like å bli møtt med dersom du skulle avlegge noen ett besøk? Ta gjerne bort advents- og julepynt på bilder og visning. Også blomster, dekorasjoner og evt. pyntegjenstander bør være nøytrale for å treffe flest mulig.

Førsteinntrykket av en bolig er alltid viktig! Ikke fall for fristelsen til å la være å svinge malekosten for en oppfriskning bare fordi det er mørkere og vanskeligere å se nyanser og detaljer om høsten og vinteren. Mørket er like mye en grunn til å friske opp maling og farger. Kommer man inn i en lys og frisk gang er mye gjort.

De fleste ønsker en bolig de kan flytte rett inn. Ofte er det ikke så mye som skal til før din bolig fremstår som en slik. Maling lønner seg, men det er ikke alltid lønnsomt å gå løs på kjøkken og bad før salg. Det kan fort koste mer enn det smaker.

Godt boligsalg i vintermørket!

Les også:

Tips til tapetsering

Hvordan velge riktig håndverker?

Slik oppnår du høyere pris for boligen