Utleiemarkedet har stabilisert seg – ser lyst på fremtiden

24. august 2021 av Krogsveen
Utleiemarkedet er i ferd med å stabilisere seg etter en korona-periode med opp- og nedturer. En av årsakene er at utenlandsk arbeidskraft igjen er i ferd med å innta arbeidsmarkedet.
Norge er i ferd med å normalisere seg igjen etter en turbulent periode med nedstengninger, stengte grenser og permitteringer i arbeidsmarkedet. Derfor ser Krogsveens utleiemeglere lyst på fremtiden.

- Perioden fra mars 2020 har vært en reise i opp- og nedturer. Det har gått litt i rykk og napp, uten at det på noen som helst måte har vært noen krise, sier Reinulf Aasen, daglig leder for avdeling Aker Brygge i utleieseksjonen i Krogsveen.
Reinulf Åsen, daglig leder Utleiemegler Krogsveen Aker Brygge

Lengst omløpshastighet for boliger med høy leie

Mange av utleieboligene i Krogsveen er i høyere prisklasse, og det var dette markedet som stoppet mest opp da Norge stengte ned for første gang i mars 2020. Det bygget seg også opp et overskudd av mindre boliger med «normale leiepriser», som ett-roms, to-roms og tre-roms leiligheter.

- Men markedet tok seg veldig opp igjen mot sommeren. I den perioden fikk vi leid ut nesten hele beholdningen, og i juli 2020 var vi nesten ajour, forteller Aasen.

Stabilt godt marked

November og desember er, tradisjonelt sett, periodene med minst aktivitet i leiemarkedet. Så også i 2020, men aktiviteten holdt seg noenlunde stabil ut året.

- Etter en stille start på dette året, løsnet det betraktelig ved påsketider. Siden har det holdt seg stabilt bra, og vi forventer lysere tider nå når samfunnet og grensene er i ferd med å åpne opp, sier Aasen.

Utenlandsk arbeidskraft

Det er spesielt import av utenlandsk arbeidskraft som betyr noe i den forbindelse. Det at grensene åpner, og utenlandsk arbeidskraft igjen inntar det norske arbeidsmarkedet, betyr mye.

- Mange av våre kunder leier i det øvre prissjiktet. De skal gjerne ha store boliger som er fullt møblert. I dette markedet samarbeider vi både med ambassader og større bedrifter. Noen har nå allerede leid, og venter på en dato for å komme inn i Norge. Andre venter først til de kommer for å finne sin utleiebolig, forteller Aasen.
Etter en stille start på dette året, løsnet det betraktelig ved påsketider. Siden har det holdt seg stabilt bra, og vi forventer lysere tider nå når samfunnet og grensene er i ferd med å åpne opp.
Reinulf Åsen, daglig leder Utleiemegler Krogsveen Aker Brygge

Eget kontor i Lillestrøm

Oslo er selvsagt det største markedet for Krogsveens utleieavdeling. Utleiemeglerne opererer i et marked fra Moss, via Ski til Oslo på østsiden av Oslofjorden, samt Drammen, via Asker til Oslo på vestsiden. Jessheim er det nordligste markedet som Krogsveens utleiemeglere opererer i.

- Vi har hovedsete i Oslo, men også én megler i Moss, samt eget kontor i Lillestrøm, som tar seg av markedet på Romerike, opplyser Aasen.

Disse leier av oss

Han forteller at Krogsveens utleiemarked, foruten utenlandsk arbeidskraft, domineres av par og familier, og kanskje færre studenter enn det man skulle tro, i og med at utleiemarkedet for studenter er så stort i Oslo.

- En del studenter leier gjennom oss, men det er aller flest par og familier. De aller fleste av våre leietakere er i jobb, sier Aasen.

Utleiemegler Krogsveen - lang erfaring og god kjennskap til markedet

Leie gjennom Utleiemegler Krogsveen har en rekke fordeler. Aasen presiserer at du er på den sikre siden dersom du leier, eller leier ut, gjennom Krogsveens erfarne meglere.

- Vi har lang erfaring, og god kjennskap til markedet. I tillegg har vi gode systemer og effektive prosesser. Vi finner leietakere for deg, og vi sikrer gode avtaler for begge parter – både leietaker og utleier, sier Aasen.

Her er seks fordeler ved å la Krogsveens utleiemeglere sikre en trygg og god utleie:

1. Krogsveen finner leietaker til deg
2. Gjør bakgrunnssjekk, referansesjekk og kredittsjekk på alle leietakere.
3. Skreddersyr leiekontrakten, og benytter kvalitetssikrete kontrakter.
4. Følger opp eventuelle økonomiske mislighold.
5. Tar jobben med eventuelle utkastelser.
6. Tilbyr forvaltning med egen utleieforsikring

Les mer også: Seks fordeler med å la Krogsveen leie ut boligen din.
Trenger du flyttehjelp? Les her
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0