Dette kan øke verdien på boligen din

5. juni 2020 av Krogsveen
Flere undersøkelser viser at det er en rekke tiltak som kan være lønnsomme å gjøre før et boligsalg for å øke verdien. Her får du noen gode tips!

Øk verdien på boligen med disse 11 tipsene

1. Se på boligen din med nye øyne

Hvis du hadde kommet inn i boligen din for første gang, hva hadde da vært et pluss og hva hadde vært et minus ved den? Få gjerne en venn eller eiendomsmegleren din til å se sammen med deg. Det kan være fint å få noen innspill utenfra.

2. Gjør noe med det som trekker ned inntrykket av boligen

Alle boliger har fordeler og ulemper. Dersom du klarer å gjøre noe med det som trekker ned inntrykket, stiller du sterkere i konkurransen om kjøperne.

3. Sørg for at helhetsinntrykket er bra

Det er noe av det viktigste du kan gjøre. En visuelt tiltrekkende bolig vil være mer verdt enn det motsatte. Det lønner seg å sette opp listene i gangen, feste de løse ledningene og få tapetsert den siste veggen.

4. Fjern gamle gulvtepper

Gamle flekkete ulltepper kan dra ned et ellers godt inntrykk. Fjern dem og legg heller parkett. Det er lønnsomt særlig i mindre rom der utgiften ikke blir den største.

5. Gulvsliping kan være en god investering

Hvis du har et tregulv som kanskje har sett bedre dager kan det være en god investering å få dette slipt.

6. Et ekstra rom kan være et stort pluss

Hvis du ikke har mange rom fra før kan det være lønnsomt å sette opp en lettvegg for å lage for eksempel en sovealkove eller et ekstra rom.

7. Sørg for at taket er tett og ser bra ut

Det er mange som er redd for tak som ikke er i orden. Derfor kan det lønne seg å ta en ekstra sjekk av dette.

8. Hvis det er mye som må gjøres kan det lønne seg å ikke gjøre noe

Hvis du skal selge en eldre bolig som ikke har blitt pusset opp på lenge kan det lønne seg å heller selge den som et oppussingsobjekt i stedet for å gjøre enkle tiltak.
Alle boliger har fordeler og ulemper. Dersom du klarer å gjøre noe med det som trekker ned inntrykket, stiller du sterkere i konkurransen om kjøperne.

9. Rydding er viktig

Sørg for å gjøre en skikkelig rydding og grundig vask av boligen. Ta bort alt som ikke bidrar til å gjøre et godt inntrykk. For eksempel overfylte aviskurver, leker i stua og personlige ting på badet.

10. Hagen teller

Rydd godt og sørg for at hagen gir et godt førsteinntrykk. Det kan også lønne seg å gi hagen et lite løft.

11. Sørg for god stemning når du har visning

Fyr i peisen, blomster på bordet, et fruktfat, nye håndklær på badet etc. kan bidra til at kjøperne enklere kan forestille seg hvor fint det kan være å bo i boligen din.
Se flere av våre tips:

Foto: Borowiak Photography
Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no
0