Her kan du enkelt se hva boligen din er verdt

1. august 2022 av Krogsveen
Ønsker du å få et estimat på hva boligen din er verdt? Da kan du enkelt klikke deg inn på «Sjekk din boligverdi» hos Krogsveen.
Sparerenten ha­r vært lav i årevis, og mange bruker boligen som «sparebøsse». Med gratis-tjenesten «Sjekk din boligverdi», kan du enkelt kontrollere prisutviklingen på boligen din. Alt sammen finner du med to enkle tastetrykk på nettsiden til Krogsveen.
- Veldig mange holder kontrollen over verdien på egen bolig ved å bruke «Sjekk din boligverdi». Det er et verktøy som er spennende og interessant for de fleste som eier bolig – enten du skal selge boligen, nærmer deg en salgsprosess, eller bare vil få et estimat på hva boligen din er verdt. Kanskje du også har tenkt å «downsize» bolig, og dermed vil vite hva du har å rutte med, sier Karin Bruteig, leder for salg i Krogsveen.

Spekket med data

Hun understreker at roboten, som raskt gir deg et estimat på din boligverdi, er en god indikator spekket med data om området du bor.
Den auto-estimerte prisen som kommer opp på boligen leveres av Prognosesenteret, og er basert på boligens registrerte areal, tidligere solgtpris og gjennomsnittspriser på lignende boliger i området.

Beviselig populær

Og tallenes tale er tydelige. Siden lanseringen i 2019 er løsningen benyttet i snitt 186.000 ganger per år. Tall for i år foreligger ikke ennå, men det er all mulig grunn til å tro at dette også gjelder for i år.
Oppretter du en profil, vil du hver måned få en oppdatering av din boligverdi på e-post.
- Det kan for eksempel være til stor hjelp dersom det er lenge siden du har fått en verdivurdering, sier Bruteig.

Beregner attraktivitet

«Sjekk din boligverdi» beregner også attraktiviteten i det boligområdet du bor.
- Den beregner både attraktivitet og lett omsettelighet. Så finnes det enkelte grisgrendte områder der du ikke vil få noe estimat, fordi det er for lite å sammenligne med, sier Bruteig.
I disse tilfellene vil Bruteig oppfordre deg til å ta kontakt med en eiendomsmegler.
- Da er det veldig enkelt å ta kontakt med en megler for å få en verdivurdering. Er du ikke helt klar for å kontakte megler, kan du få en nettvurdering, hvor megleren ser på tallene og statistikken, og bruker sin kunnskap for å gi deg et estimat. Ikke en nøye vurdering, men et estimat. Det er viktig å understreke.

God lokalkunnskap

Hun påpeker at du med en megler også vil få god lokalkunnskap inn døren.
- Krogsveens meglere har god lokalkunnskap, noe som alltid er viktig. Hvis du skal løse inn arv, eller selge boligen din, bør du alltid bruke megler, sier hun.
Med bruk av megler får du i så fall langt mer enn kun lokalkunnskap.
- Du bør aldri bare bruke nettvurdering som et utgangspunkt for salg eller i et arveoppgjør. Med en gang du skal gjøre noe konkret, bør det komme inn en megler, nettvurderingen kan være et nyttig verktøy å starte med når man er i en vurderingsprosess med flere alternativer, sier Bruteig.
Krogsveens meglere har god lokalkunnskap, noe som alltid er viktig. Hvis du skal løse inn arv, eller selge boligen din, bør du alltid bruke megler.
Karin Bruteig, Salgsleder

Enkel og trygg boligreise

Bruteig understreker at Krogsveens verktøykasse vil gjøre boligreisen din enkel og trygg.
- Det er enkelt fordi du med to tastetrykk kan få et omtrentlig anslag på hva boligen din er verdt, og som kan hjelpe deg til å komme videre i en salgsprosess. Men dette kan også være med på å skape trygghet for de som bruker boligen som «sparebøsse», som jeg nevnte innledningsvis.
Populariteten er godt beviselig. «Sjekk din boligverdi» er blant annonsene på nett som konverteres best.
- Det er den folk klikker mest på. Årsaken er at de ønsker å se hvor mye penger de faktisk har på denne «sparebøssa», selv om de ikke går med umiddelbare tanker om å selge i nær fremtid. For de som skal bytte bolig er den veldig aktuell, sier Karin Bruteig.