poster

Vil du leie ut boligen din? – Nå er det viktig med profesjonell hjelp til utleie

7. april 2020

Ønsker du å leie ut boligen din, eller går salget så tregt at du vurderer utleie i stedet for salg? I disse Korona-tider er det viktigere enn noen gang å søke profesjonell utleiehjelp. – Vi i Krogsveen kan hjelpe deg, sier eiendomsmegler Thomas Dideriksen.

Krogsveen
av Krogsveen
Redaksjonen
Del

Husleiepriser og utleie av boliger er et av mange stridstemaer i disse Korona-tider. Derfor er det nå viktigere enn noen gang å søke profesjonell hjelp til avtalene som inngås.

- Mange står alene i en utleiesituasjon, og føler seg presset til å sette ned husleien, eller inngå avtaler som er mindre innbringende enn normalt. I en krisetid som dette er det viktigere enn noen gang å søke profesjonell hjelp til utleie. Vi hjelper til med alt som er nødvendig i en slik situasjon, sier Thomas Dideriksen.

Utfordrende tid

Eiendomsmegleren er daglig leder for utleieavdelingen hos Krogsveen på Løren i Oslo.

- De aller fleste av oss er inne i en svært utfordrende tid, og utleiere er intet unntak. Det kan være krevende å få leid ut til den prisen man ønsker. Spesielt hvis man er alene, og ikke kjenner markedet spesielt godt, sier Dideriksen.

Tregt salg – alternativt utleie

Enkelte boliger kan være krevende å få solgt like raskt som normalt. Årsaken er Korona-krisen, og følgene av den; boligmarkedet er mer avventende enn tidligere.

- For mange kan det derfor lønne seg å leie ut boligen i stedet, sier Dideriksen.

Fokuset på utleiere, leietakere og reduserte priser skremmer mange potensielle utleiere til å delta aktivt i markedet.

- Folk har bruk for pengene for å få betalt løpende utgifter, men i dagens pressede situasjon kan det fort ende med konflikter. Da er det viktig med profesjonell hjelp, sier Dideriksen.

Totalpakke

Utleiemarkedet er stort. Ifølge Prognosesenteret leies normalt 15 prosent av alle boliger i Oslo ut. Krogsveens utleieavdeling har derfor bred erfaring i denne type boligformidling. Jobben som gjøres er solid, trygg og god for utleiere.

- Vi finner leietakere og gjør bakgrunnssjekk, referansesjekk og kredittsjekk på dem. Og her kommer noe som er viktig; vi bruker ikke standardkontrakter, men skreddersyr hver eneste kontrakt. Vi ordner rett og slett alt ved inngåelse av en kontrakt, presiserer Dideriksen.

Dersom kontrakten misligholdes, følger Krogsveen opp med purringer og eventuelle inkassokrav.

- Og vi legger ut for husleien i to måneder, dersom det er nødvendig, påpeker Dideriksen.

Han understreker at en utleieavtale med Krogsveen også medfører at eiendomsmegleren besørger iverksettelse av eventuelle utkastelser.

- I disse sakene jobber vi tett sammen med vår fagansvarlige advokat, forteller Dideriksen.

Utleieforsikring

Krogsveen tilbyr også utleieforsikring, som dekker tap av husleie i seks måneder, ødeleggelser for inntil en halv million kroner, samt kostnader ved utkastelse.

Les mer her: https://www.krogsveen.no/magasin/seks-fordeler-med-a-la-krogsveen-leie-ut-boligen-din, eller https://www.krogsveen.no/magasin/slik-far-du-tryggere-utleie

Se også: https://www.krogsveen.no/utleie

Krogsveen
Redaksjonen

Krogsveen

Redaksjonen har ansvaret for Magasinet i Krogsveen. Her produseres det innhold til alle som interesserer seg for bolig og boligmarkedet.

Kontakt oss gjerne om tips til innhold, tilbakemeldinger eller andre innspill: marked@krogsveen.no